Antena Meniu Search
x

Video Oscar 2023 a adus o premieră: O asiatică a luat statueta pentru cea mai bună actriță în rol principal. Michelle Yeoh: "Aceasta este dovada că visele se împlinesc"

A fost o seară greu de uitat la Premiile Oscar. Pelicula "Orice, Oriunde, Oricând" a cucerit şapte trofee, iar statueta pentru cea mai bună actriţă a ajuns, pentru prima dată în istoria de 95 de ani a Galei, la o asiatică. Pe covorul de culoarea şampaniei s-au notat noi momente memorabile: lady Gaga, într-o ţinută transparentă, s-a aplecat să ajute un fotograf care căzuse, iar Rihanna a făcut senzaţie într-o ţinută nemaivăzută la o gravidă.

Alexandra Paraschiv
de Alexandra Paraschiv

la 13.03.2023, 21:33

Vezi și

Comedia SF "Orice, oriunde. oricând" a primit cele mai râvnite premii Oscar: cel mai bun film, ambele trofee pentru roluri secundare, plus pentru scenariu original, regie şi montaj.

Cătălin Anchidin, specialist în cinematografie: E unul dintre cele mai premiate filme înainte de galele Oscar. Adunase peste 160 de premii şi cumva era previzibil.  

Un Oscar previzibil 

Născută în Malaezia, Michelle Yeoh, vedeta filmului, a intrat în istorie. La 60 de ani, a devenit prima femeie din Asia care ia Oscar pentru cea mai bună actriță în rol principal. După o carieră de 40 de ani în lumea filmului, a plecat acasă cu trofeul la care erau nomonalizate şi Cate Blanchett şi Ana de Armas.

Pe acelaşi subiect

Michelle Yeoh, actriță: Aceasta este dovada că visele se împlinesc. Şi, doamnelor, să nu lăsaţi pe nimeni să vă spună, vreodată, că v-a trecut vremea.

Michelle Yeoh se visa balerină în copilărie şi a urmat ani de zile cursuri. Mai târziu, a ajuns o adevărată luptătoare de arte marţiale. O cascadorie a fost gata să îi pună punct carierei de actriţă acum 27 de ani, dar Quentin Tarantino a convins-o să îşi contine drumul în cinematografie.

La categoria cel mai bun actor, Brendan Fraser, starul din "Balena", luat marele Oscar. Filmul german "Nimic nou pe frontul de Vest" aduce în Europa patru statuete, inclusiv pentru cel mai bun film străin şi pentru cinematografie.

Filmele fenomen "Avatar: Calea Apei" şi "Top Gun: Maverick" au luat Oscar pentru "cele mai bune efecte vizuale", respectiv "cel mai bun sunet".

Seara premiilor a fost un show concentrat. Hugh Grant a dat un interviu de colecţie modelului Ashley Graham. Supermodelul nu a părut deloc pregătită pentru sesiunea de întrebări, iar asta s-a văzut şi pe chipul actorului, care a dat ochii peste cap odată ce a terminat discuţia.

Hugh Grant-Ashley Graham: Cum este să fii în distribuţia filmului „La Cuţite“? A fost un film atât de frumos, mi-a plăcut inclusiv trailerul, cât de distractiv a fost să filmezi aşa ceva?

- De abia dacă apar în el. Cred că mă văd vreo trei secunde.

- Da, dar tot ai apărut. Şi te-ai distrat, nu?

- Aproape.

- Bine, mulţumesc, a fost o plăcere să vorbesc cu tine! Înapoi la voi!  

O altă scenă foarte comentată a fost cea în care Lady Gaga a sărit să ajute un fotograf, care se împiedicase şi căzuse pe fostul covor roşu, acum de culoarea şampaniei. Şi ea, şi Rihanna au oferit starurilor prezente momente de neuitat.

Lady Gaga a atras toate privirile cu o rochie neagră cu mâneci lungi şi talie joasă, care i-a expus complet spatele, în timp ce Rihanna şi-a etalat burtica de gravidă într-o rochie cu trenă. Nici actorii nu au trecut neobservați, Dwayne Johnson a uimit într-un sacou roz, în timp ce Austin Butler şi Andrew Garfield au rămas la ţinuta clasică şi au arătat fermecător, după cum spun admiratoarele lor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cunoaşteţi cazuri în care medicii au refuzat nejustificat să facă întrerupere de sarcină?

Observator » Stiri externe » Oscar 2023 a adus o premieră: O asiatică a luat statueta pentru cea mai bună actriță în rol principal. Michelle Yeoh: "Aceasta este dovada că visele se împlinesc"