Antena Meniu Search
x

Rezultatele din sferturile de finală ale UEFA Conference League şi programul complet al semifinalelor

Joi seară s-au jucat meciurile din manşa a doua a sferturilor de finală din UEFA Conference League, iar în trei dintre cele patru dueluri a fost nevoie de prelungiri sau chiar lovituri de departajare pentru a se face diferenţierea.

de Redactia Observator

la 19.04.2024, 14:06

Ferran, de la FC Bruges, a oprit drumul echipei antrenate de Răzvan Lucescu către semifinalele UEFA Conference League
Ferran, de la FC Bruges, a oprit drumul echipei antrenate de Răzvan Lucescu către semifinalele UEFA Conference League - Profimedia
  • Aston Villa, Olympiakos Pireu, FC Bruges şi Fiorentina sunt echipele calificare în semifinalele UEFA Conference League.

Singura echipă care s-a calificat fără mari probleme în faza semifinalelor a fost formaţia belgiană FC Bruges. Aceasta a trecut, cu o dublă victorie, de PAOK Salonic, echipa antrenată de Răzvan Lucescu.

După 1-0 pe teren propriu, belgienii s-au impus chiar cu 2-0 în deplasare, în Grecia, graţie unei duble de vis semnate Ferran Jutgla, atacant crescut de FC Barcelona şi care a evoluat în nouă meciuri pentru gruparea de pe Camp Nou înainte de a se transfera la Bruges, în 2022.

Fiorentina, una dintre principalele favorite la câştigarea UEFA Conference League, s-a chinuit cu Viktoria Plzen, din Cehia. După 180 de minute în care niciuna dintre echipe nu a găsit drumul spre gol, 0-0 în Cehia şi 0-0 în retur, în Italia, s-a intrat în prelungiri.

Mai proaspeţi pe finalul confruntării din Italia, graţie şi faptului că jucau cu om în plus încă din minutul 66, după eliminarea lui Cadu, italienii şi-au adjudecat, în cele din urmă, calificarea. A fost 2-0 după prelungiri, Nico Gonzalez şi Biraghi înscriind golurile italienilor.

Pe acelaşi subiect

În schimb, italianul Leonardo Bonucci a costat pe Fenerbahce Istanbul calificarea în semifinale. El sau, mai degrabă, lipsa de inspiraţie a antrenorului Ismail Kartal.

Fenerbahce Istanbul a câştigat, cu 1-0, returul cu Olympiakos Pireu, de pe teren propriu, graţie golului marcat de Kahveci. Totuşi, cum Olympiakos câştigase prima manşă tot la limită, 3-2, s-a intrat în prelungiri, iar apoi s-a trecut la executarea de lovituri de departajare.

Într-un final, grecii au fost mai concentraţi la penaltiuri şi au obţinut calificarea, scor 3-2. El Kaabi, Horta şi Masouras au transformat penaltiuri pentru Olympiakos Pireu, iar Batshuayi şi Djiku au punctat pentru Fenerbahce.

Au ratat penaltiuri El Arabi şi Rodinei pentru greci şi Tadic, Under şi Bonucci, pentru turci. Spuneam că lipsa de inspiraţie a lui Ismail Kartal i-a trădat pe turci tocmai pentru că doi dintre jucătorii desemnaţi să execute penaltiuri, Under şi Bonucci, fotbalişti extrem de experimentaţi, fuseseră introduşi spre finalul partidei, cumva special pentru a fi prezenţi pe teren la eventuala executare a unor lovituri de departajare.

Tot la penaltiuri s-a calificat, în semifinalele UEFA Conference League, şi Aston Villa, care a eliminat formaţia franceză Lille. Fiecare dintre echipe şi-a câştigat meciul de pe teren propriu cu 2-1.

Deşi returul s-a jucat în Franţa, astfel că Lille a avut avantajul suporterilor de partea ei, Aston Villa a câştigat duelul de la loviturile de departajare, scor 4-3. Tielemans, Watkins, Cash şi Douglas Luiz au punctat pentru Aston Villa, iar David, Andre Gomes şi Cabella au marcat pentru Lille. Bentaleb şi Andre au ratat penaltiuri pentru francezi, în timp ce Leon Bailey a fost singurul jucător de la Aston Villa care a ratat un penalty.

În semifinalele UEFA Conference League avem Aston Villa - Olympiakos Pireu şi Fiorentina - FC Bruges. Meciurile din prima manşă se joacă pe 2 mai, iar meciurile din manşa a doua se joacă în perioada 8-9 mai.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Sport » Rezultatele din sferturile de finală ale UEFA Conference League şi programul complet al semifinalelor