Antena Meniu Search
x

Schimbări la echipa de Formula 1 Alpine. Un nou director tehnic a fost adus pentru a redresa mașina francezilor

Francezul David Sanchez a fost numit director tehnic executiv al echipei de Formula 1 Alpine, o poziţie nou creată în organigramă, informează AFP. Antena este casa Formulei 1™ în România pentru următorii 3 ani. Cele 24 de curse ale celui mai spectaculos sezon din istoria legendară a acestui sport vor fi transmise integral de posturile Antena şi platforma AntenaPLAY.

de Redactia Observator

la 02.05.2024, 16:35

echipa de Formula 1 Alpine
Schimbări la echipa de Formula 1 Alpine. Un nou director tehnic a fost adus pentru a redresa mașina francezilor - Profimedia Images

El îşi va avea biroul la Enstone (Anglia), unde se află departamentul de şasiuri al echipei franceze. "În această poziţie nou creată, David va superviza departamentul tehnic de la Enstone şi va avea responsabilitatea generală pentru performanţa echipei, chestiunile de inginerie şi aerodinamică", a precizat într-un comunicat Bruno Famin, team principal al Alpine F1.

Alpine trece printr-o perioadă dificilă şi nu a obţinut încă niciun punct în campionatul mondial cu cei doi piloţi ai săi, francezii Pierre Gasly şi Esteban Ocon, după cinci Mari Premii. În ultimele luni au avut loc mai multe remanieri la conducerea echipei.

Puteţi urmări cursele de Formula 1, Formula 2 și Formula 3 pe link-urile de mai jos:

https://antenaplay.ro/live/formula-1-live

Pe acelaşi subiect

https://antenaplay.ro/live/formula-2-live

https://antenaplay.ro/live/formula-3-live

"David va conduce domeniile cheie ale structurii tehnice cu trei piloni, dezvăluită recent, cu Ciaron Pilbeam (director tehnic de performanţă), Joe Burnell (director tehnic inginerie) şi David Wheater (director tehnic aerodinamică), toţi raportându-i lui", se arată în comunicat.

Sanchez, în vârstă de 44 de ani, a lucrat deja pentru Alpine când această echipă se numea Renault F1. El şi-a început aici cariera în 2005, când echipa a câştigat campionatul mondial al constructorilor şi pe cel al piloţilor graţie spaniolului Fernando Alonso.

David Sanchez a fost apoi timp de 10 ani la Ferrari, apoi, pentru foarte scurt timp, la McLaren

"Este evident că performanţele maşinii şi traiectoria de dezvoltare nu au evoluat într-un ritm suficient în raport cu ambiţiile noastre colective. Aşteptăm cu nerăbdare să-l întâmpinăm pe David şi să muncim din greu împreună pentru a obţine succesul final", a subliniat Bruno Famin, citat în comunicat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Amenzi pentru şoferii care nu au camere montate pe spatele maşinii. Sunteţi de acord?

Observator » Sport » Schimbări la echipa de Formula 1 Alpine. Un nou director tehnic a fost adus pentru a redresa mașina francezilor