(P) 3 Opțiuni memorabile pentru plimbări în Delta Dunării
Delta Dunării, o adevărată comoară naturală a României, reprezintă unul dintre cele mai fascinante şi diverse ecosisteme din Europa. Această regiune este renumită nu doar pentru peisajele sale spectaculoase, cu întinderi nesfârşite de stuf şi canale sinuoase, ci şi pentru biodiversitatea să remarcabilă, găzduind numeroase specii de păsări şi o bogată varietate de peşti şi alte vieţuitoare acvatice.
Excursiile în Delta Dunării reprezintă o experienţă de neuitat, oferindu-le turiştilor ocazia de a explora un peisaj de o frumuseţe naturală excepţională. Indiferent că alege să navigheze cu o barcă cu motor pe canalele principale sau pot alege să facă plimbări Delta Dunării mai liniştite, cu o barcă cu vâsle, prin canalele înguste şi ascunse, aici, orice turist poate să dezvăluie o lume vibrantă şi plină de viaţă.
Cei care doresc să opteze pentru pensiune Tulcea, pot să se bucure nu doar de condiţii foarte bune de cazare, ci şi de plimbări organizate chiar de administratorii acesteia, care îşi doresc să le ofere turiştilor un sejur excelent. Câteva variante de petrecere a timpului în Deltă, includ:
Plimbări în Delta Dunării la colonia de păsări
În cadrul acestei excursii se pleacă din Tulcea, se continua cu Canalele 36, Trofilca şi Sireasa, apoi pe lacurile Coteţe, Carasul, Purcelu şi Sireasa de Nord, după care se face întoarcerea în Tulcea. În această plimbare relaxantă ţuriștii vor vedea diverse specii de păsări, precum egretele mici şi mari, cormoranii, stârcii cenuşii şi galbeni, pescăruşii albaştri, lebedele, vulturii codalbi, buhaii de baltă şi, uneori, chiar pelicanii.
Observarea păsărilor este una dintre principalele atracţii ale Deltei, cu specii rare surprinse într-un peisaj magnific. Traseul acesta le oferă turiştilor şi ocazia de a vedea peisaje variate, de la întinderi vaste de stufăriş şi sălcii plângătoare, până la lacuri liniştite şi dune de nisip. Această aventură le permite vizitatorilor să se conecteze profund cu natura, să înţeleagă complexitatea ecosistemului Deltei şi să se bucure de liniştea şi frumuseţea unui loc aproape neatins de influenţele moderne.
Plimbări în Delta Dunării, de la Tulcea la Mila 23
Din portul Tulcea, la mai puţin de cinci minute de navigare pe Dunăre, se intra pe Canalul 36, cunoscut drept „porţile Deltei Dunării” din zona Tulcea. Canalul, cu o lăţime de aproximativ 10 metri, este bogat în vegetaţie, oferind privelişti impresionante ale florei locale. Aici pot fi observate diverse specii de păsări, cum ar fi egretele mici şi mari, cormoranii şi stârcul cenuşiu.
Traseul continuă pe Canalul Şontea Veche, unde se ajunge în zona platformei la Scaunele, aici găsindu-se o colibă de pescari. Se traversează apoi Lacul Nebunu, urmat de Lacul Baclanesti şi Lacul Fortuna, lacuri de mari dimensiuni unde se pot observa pelicani, lebede şi alte specii de păsări.
Intrarea pe Canalul Vacaru dezvăluie o zonă bogată în nuferi albi şi galbeni, înconjurată de întinderi de stuf şi papură. Returul se efectuează pe Canalul S22 şi Braţul Sulina, încheind astfel excursia pe acest traseu din Delta Dunării.
Plimbări în Delta Dunării, Tulcea - Mila 23 - Letea – Sulina
Alegând acest traseu, turiştii vor ajunge şi pe canalul Eracle (lacurile Rădacinos, Trei iezere, Miaza Zi, Matiţa şi Merhei) canalul Sidor, localitatea Letea (inclusiv pădurea), canalul Bărbosu, golful Musura, insula K şi braţul Sulina.
O astfel de excursie prin Delta Dunării oferă o experienţă unică, dezvăluind frumuseţea naturală şi diversitatea ecologică a acestei zone spectaculoase. Navigarea pe canale, observarea păsărilor şi explorarea localităţilor tradiţionale fac din această călătorie una de neuitat.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰