Antena Meniu Search
x

(P) Beneficiile jocurilor de societate în familie

Ni se reamintește în mod constant că joaca este esențială pentru dezvoltarea copiilor. Jocul liber le permite acestora să-și dezvolte imaginația și creativitatea. Jocurile de construcție stimulează motricitatea fină și coordonarea și încurajează dezvoltarea multor abilități cognitive. Jocurile de societate, care prin definiție se joacă în grup, cu prietenii sau cu familia, au și alte calități benefice pentru dezvoltarea copiilor. În special, aceste jocuri de societate contribuie la întărirea legăturilor sociale și familiale și nu numai! Haideți să aflăm împreună care sunt beneficiile jocurilor de societate și de ce este atât de important să ne jucăm în familie!

de Redactia Observator

la 26.06.2024 , 13:44

Jocuri de societate: un instrument de învățare distractiv Jocurile de societate au multe calități educative. Ele ne învață cum să... învățăm! Prin interacțiunea pe care o generează, jocurile de societate ne permit să comunicăm. Ele ne învață codurile sociale de care avem nevoie pentru a trăi mai bine împreună. Ne învață să urmăm instrucțiunile, începând cu cele necesare pentru ca jocul să se desfășoare fără probleme. Este important să îți aștepți rândul și să respecți rândul celorlalți. Ne învață înțelegerea și răbdarea. De asemenea, ne testează emoțiile. Să râdem, să strigăm, să fim entuziaști, să ne opunem. De aceea le iubim, pentru că aceste jocuri de societate încurajează exprimarea emoțiilor și ne invită la dialog și la învățare.

Jocuri de societate: mai mult decât o joacă!

Jocurile de societate sunt foarte populare și în rândul specialiștilor. Logopezii sau psihoterapeuții le folosesc ca instrument de lucru zilnic. Ele ajută la dezvoltarea unor abilități specifice:

Articolul continuă după reclamă
  • Motricitate - prin manipularea pieselor de joc, a pionilor, a zarurilor, a cărților etc.
  • Abilități de limbaj și de exprimare
  • Gândirea logică
  • Memorie

Jocuri de societate: beneficii pentru cei mici

Comunicare: copiii învață să se exprime în fața celorlalți, să îi asculte pe ceilalți jucători, să se facă înțeleși etc.

Concentrarea: înțelegerea regulilor jocului, atenția la ceea ce fac ceilalți jucători, respectarea pașilor din joc etc.

Cooperare și spirit de echipă: atunci când participă la jocuri de societate, copiii învață să se ajute reciproc pentru a atinge obiectivul stabilit de joc.

Răbdare: cei mici învață să-și aștepte rândul, să se adapteze la ritmul celorlalți jucători. Jocuri de societate: consolidarea legăturilor de familie

Jocurile de societate reunesc întreaga familie. A juca în familie înseamnă a juca cu frații, părinții și bunicii. Persoanele mai în vârstă își transmit know-how-ul, valori esențiale, cum ar fi simțul familiei, onestitatea și toleranța. Participarea la jocuri de societate creează, de asemenea, ritualuri de familie, care sunt foarte importante pentru construirea unui sentiment de identitate.

Pe de altă parte, nu se pune problema să vă lăsați copilul să câștige la jocuri de societate, așa cum își va da seama curând. Succesele false pot avea un efect opus celui scontat și, în cele din urmă, îl pot devaloriza pe copilul dumneavoastră.

Ce jocuri de societate ar trebui să alegeți să jucați în familie?

Pentru a garanta o distracție plăcută, este important să găsiți jocul potrivit pentru cât mai multe persoane. Nu toată lumea are aceleași interese, iar diferențele de vârstă pot, de asemenea, limita alegerile. Atunci când există o diferență mare de vârstă între jucători, cel mai bine este să alegeți jocuri care sunt potrivite pentru cel mai tânăr dintre ei. Veți fi surprins să realizați că, chiar și ca adult, veți învăța multe despre voi și despre copilul vostru!

Odată ce copilul este capabil să se concentreze și să înțeleagă regulile simple ale jocului, îi puteți propune jocuri de cooperare. Acestea sunt ideale pentru a se familiariza cu jocurile de societate fără a introduce competiția. Ele ajută la dezvoltarea spiritului de echipă și la gestionarea emoțiilor. Mai târziu, când copilul dvs. a învățat să citească, va fi mai independent și va fi capabil să citească instrucțiunile. Atunci va putea începe să joace jocuri de strategie. Dacă este necesar, nu ezitați să schimbați regulile unor jocuri de societate pentru a le adapta la maturitatea lor intelectuală și emoțională.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
V-aţi gândit să renunţaţi la maşină din cauza scumpirilor repetate la pompă?
Observator » Advertoriale » (P) Beneficiile jocurilor de societate în familie