Antena Meniu Search
x

Curs valutar

(P) Ce spune avocat Roxana Pop despre banii împrumut fără contract care nu se mai restituie

Iată ce spune avocat din Cluj Roxana Pop despre cazurile celor care au oferit bani împrumut fără contract, bani care nu mai sunt restituiți și care sunt unele dintre cele mai eficiente opțiuni pentru astfel de situații:

de Redactia Observator

la 22.04.2024 , 15:29

„Am întâlnit această situație la foarte mulți clienți, întrucât, în baza încrederii și a relațiilor de prietenie, amiciție sau chiar iubire, ofereau diverse sume de bani cu titlu de împrumut, iar apoi persoanele respective nu mai răspundeau la telefon sau invocau diverse motive sau scuze și se trezeau cu banii dați.

Aceștia veneau în cabinetul meu și mă întrebau cum pot să recupereze sumele de bani dați, întrucât au avut încredere și nu au semnat niciun document. De regulă, aceste sume de bani se dădeau în numerar și în puține cazuri prin transfer bancar. Întrebarea constantă a fost dacă acest contract de împrumut este unul valabil, întrucât nu au semnat niciun act juridic.

Ei bine, răspunsul este că da, un contract de împrumut nu este necesară forma autentică, în sensul că un contract de împrumut se poate încheia și în formă verbală. Cum putem dovedi acest fapt? Probele necesare în vederea dovedirii încheierii unui contract de împrumut pot fi mesaje tip text pe whatsapp sau alte aplicații, poze, martori care au asistat la discuțiile purtate între părți, transferuri bancare.”

Articolul continuă după reclamă

Avocat Pop Roxana Cluj ne explică și care sunt pașii pentru a acționa în fața instanței de judecată

În primul rând, se emite o notificare către persoana respectivă, unde se menționează ce sumă de bani este datorată, termenul în care poate efectua plata - de regulă 5 zile lucrătoare - și, totodată, faptul că notificarea respectivă reprezintă punerea în întârziere a persoanei respective.

În al doilea rând, dacă în urma emiterii notificării nu se întâmplă nimic, pasul următor este redactarea unei acțiuni privind contractul de împrumut de consumație, unde se arată faptul că acest contract a fost încheiat în formă verbală și se propun ca și probe: transferul bancar, discuții purtate între părți, mesajele tip text și audierea unor martori, cât și interogatoriul persoanei respective.

În momentul în care se emite notificarea este necesar să cunoașteți adresa unde domiciliază sau are reședința persoana respectivă, pentru a se putea îndeplini procedura de comunicare în mod legal. Așadar, vă recomand o atenție sporită la acest detaliu, întrucât fără o adresă sau cel puțin domiciliul efectiv al persoanei împrumutate, nu se pot trimite documente legale.

Atunci când ajungem în fața instanței de judecată este important să cunoașteți faptul că onorariul avocațial, cât și cheltuielile pe care le-ați efectuat pot fi recuperate ca și cheltuieli de judecată. Totodată, se poate solicita și penalități de întârziere privind suma datorată.

Avocat Pop Roxana Cluj ne arată faptul că, dacă vă aflați într-o astfel de situație, nu vă pierdeți speranța

Singurele lucruri pe care trebuie să le faceți este să vă informați corespunzător și aveți dreptul de a vă recupera sumele datorate. Așadar, o simplă informare vă poate ajuta să înțelegeți ce aveți de făcut în aceste situații și care este cea mai bună opțiune pentru dumneavoastră!

Pentru mai multe detalii Roxana Pop vă așteaptă și în pagina sa oficială, roxanapop-law.ro.

Contact: [email protected]

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
Dacă aţi putea alege din nou, aţi opta pentru acelaşi loc de muncă?
Observator » Advertoriale » (P) Ce spune avocat Roxana Pop despre banii împrumut fără contract care nu se mai restituie