Antena Meniu Search
x

Curs valutar

(P) Curățenie de la A la Z: 10 pași care îți simplifică viața

Curăţenia este o activitate peste care nu poţi sări, indiferent de cât de aglomerat îţi este programul. Ai nevoie de confort acasă, dar şi de un mediu curat şi sănătos, unde să te odihneşti şi să îţi încarci bateriile. Din fericire, curăţenia se poate face şi fără bătăi de cap, în doar câţiva paşi simpli.

de Redactia Observator

la 28.08.2024 , 11:35

Descoperă mai jos 10 paşi pentru curăţenie de la A la Z:

1. Porneşte cu un plan bine pus la punct

Planificarea reprezintă primul pas către succes, iar curăţenia nu face excepţie. Încearcă să planifici curăţenia din timp, să decizi ce zone ale casei trebuie să cureţi, să estimezi de cât timp ai nevoie, dar şi cum poţi să eficientizezi procesul. Un program pentru curăţenie îţi va uşura cu mult munca şi te va ajuta să evizi situaţiile copleşitoare. Poţi să foloseşti un planner sau aplicaţia de Notiţe din telefon ca să pui la punct un astfel de program, astfel încât să ai totul în ordine înainte de a te apuca de treabă

Articolul continuă după reclamă

2. Scapă de obiectele inutile: decluttering

Înainte de a te porni aspiratorul sau a şterge praful, începe cu decluttering. Decluttering înseamnă să selectezi toate obiectele pe care nu le mai foloseşti, iar mai apoi să le arunci, donezi sau reciclezi. Poate să fie vorba despre cărţi, haine, accesorii sau chiar piese de mobilier. Dacă ai obiecte în stare bună, pe care nu le mai foloseşti, cea mai bună soluţie este să le donezi. Alţi oameni se pot bucura de ele, iar tu câştigi o casă mai aerisita.

3. Începe de sus

Ca să te bucuri de cele mai bune rezultate, începe curăţenia din partea de sus a camerei. Mai exact, ocupă-te de rafturile superioare, de colţurile pereţilor, de tavan sau de gurile de ventilaţie întâi. În acest fel, praful nu va ajunge pe suprafeţele pe care le-ai curăţat deja.

Niciodată nu începe curăţenia cu aspiratorul sau cu ştersul podelelor ori al corpurilor de mobilier aflate la nivelul podelei, deoarece rişti să munceşti în plus, fără sens.

4. Dulapuri şi sertare

Spaţiile de depozitare bine puse la punct chiar îţi uşurează viaţa. Foloseşte toate accesoriile necesare ca să ai toate obiectele bine organizate, de la ustensile de bucătărie şi până la haine sau cărţi. Poate fi vorba despre cutii de depozitare, umeraşe, etichete sau etajere. Fiecare lucru din casă e bine să aibă locul său bine stabilit, astfel încât tu să nu pierzi timp căutând când ai nevoie de ceva.

5. Ocupă-te de bucătărie

Bucătăria se număra printre cele mai utilizate spaţii dintr-o casă. Când te apuci de curăţenie în bucătărie, începe prin a şterge suprafeţele de lucru, de la blat şi până la plita şi cuptor. Mai apoi, asigură-te că dulapurile şi sertarele sunt ordonate, dar şi că toate accesoriile, de la oale şi până la farfurii, sunt curate. La final, porneşte aspiratorul pentru a curăţa pardoseala din bucătărie.

6. Nu uita nici de baie

Pentru a curăţa baia, vei avea nevoie de soluţii dezinfectante pentru toaletă, chiuvetă şi cadă sau dus. Dacă este nevoie, optează şi pentru produse anti-calcar. Mai apoi, aranjează produsele din baie în ordine, astfel încât să le ai mereu la îndemână. Înainte de a le ordona, poţi să foloseşti pămătuful pentru praf sau o cârpă ca să îndepărtezi impurităţile.

7. Dormitorul: spaţiul dedicat liniştii

Ca să te bucuri de linişte şi relaxare în dormitor, ai nevoie de un spaţiu curat şi bine organizat. De aceea, primul pas este să ordonezi dressingul, să sortezi hainele pe categorii şi să schimbi lenjeria de pat. Mai apoi, şterge praful, porneşte aspiratorul şi nu uita să aeriseşti.

8. Un living atent organizat

Curăţenia în living se poate face foarte uşor odată ce ai scăpat de obiectele inutile. Dacă ai un living de dimensiuni mari, un pămătuf de praf şi un aspirator robot vor face minuni. De asemenea, ca să păstrezi canapeaua sau colţarul în cea mai bună stare încearcă să foloseşti un aparat de curăţare cu abur.

9. Geamurile şi ferestrele

Nicio sesiune de curăţenie generală nu e completă fără să te ocupi de ferestre sau geamuri. Astfel, te vei bucura de lumină naturală din belşug, dar şi de o un spaţiu curat până la cele mai mici detalii. Soluţiile speciale pentru curăţarea geamurilor reprezintă cea mai bună opţiune.

10. Atenţia la detalii

Prizele, mânerele uşilor, uşile, întrerupătoarele, marginile dulapurilor, toate au nevoie de curăţare, exact precum piesele de mobilier mari sau pardoselile. De aceea, e o idee bună să acorzi atenţie detaliilor când faci curat, astfel încât să ai casa luna de fiecare dată.

Foloseşte sfaturile de mai sus ca să faci curat cât ai bate din palme, fără să te oboseşti prea tare sau să pierzi o zi întreagă. Nu uita nici să păstrezi casa ordonată ca să te bucuri de rezultatele curăţeniei pentru cât mai multe zile.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Advertoriale » (P) Curățenie de la A la Z: 10 pași care îți simplifică viața