Antena Meniu Search
x

Curs valutar

(P) Mihai Crăciun lansează Collegio, Academia de comunicare modernă 

Într-o lume în care fiecare clipă este plină de interacțiuni, cuvintele pot să nu fie întotdeauna protagonistele. Mihai Crăciun, fondatorul Collegio, subliniază că procesul de comunicare este unul complex și care necesită timp și resurse pentru a fi șlefuit și a ajunge la cea mai bună variantă a sa. Cu peste 10 ani de experiență în mass-media, ca om de radio, TV, comentator sportiv sau profesor de dicție și public speaking, Mihai Crăciun a strâns în jurul său profesori din zona de business, academică și mass-media pentru Prima Academie de Comunicare Modernă, Collegio.

de Redactia Observator

la 21.12.2023 , 17:18

(P) Mihai Crăciun lansează Collegio, Academia de comunicare modernă

Cum a apărut Collegio, prima Academie de Comunicare Modernă?

Collegio s-a născut dintr-o simplă observație a schimbărilor în peisajul comunicării moderne. În era digitală 4.0, în care conectivitatea permanentă definește interacțiunile noastre, am remarcat o lipsă de oferte educaționale care să acopere această evoluție rapidă. Am simțit nevoia de a oferi o soluție holistică și adaptată la această realitate în schimbare. Astfel, s-a născut Collegio, prima Academie de Comunicare Modernă. Ideea a fost să construim un program complex, structurat ca o călătorie de creștere, acoperind fiecare aspect al comunicării moderne. Cu un curriculum integrat și inovator, Collegio nu se oprește doar la abilitățile de prezentare sau Public Speaking. Vizează transformarea participanților în comunicatori de excepție, pregătiți să navigheze cu succes în orice mediu, fie că vorbim de afaceri, mass-media sau viața personală. Astfel, Collegio a luat naștere din dorința de a umple această lacună educațională și de a aduce o contribuție în evoluția abilităților de comunicare în lumea modernă.

Cum crezi că abilitățile de comunicare moderne, dobândite la Collegio, pot îmbunătăți calitatea vieții cotidiene pentru oamenii obișnuiți, în afara contextului profesional?

Articolul continuă după reclamă

Abilitățile de comunicare moderne încurajează o comunicare mai eficientă în relațiile personale, facilitând exprimarea ideilor și sentimentelor într-un mod clar și autentic. Astfel, se construiesc conexiuni mai profunde și mai autentice cu cei din jur, consolidând legăturile interumane. Pe de altă parte, Collegio contribuie la gestionarea conflictelor și la rezolvarea problemelor într-un mod constructiv. Această capacitate de a gestiona situații tensionate poate aduce armonie și echilibru în viața de zi cu zi. Collegio pune un accent deosebit pe zona de (dis)confort, învățând participanții cum să gestioneze situațiile noi și provocatoare într-un mod în care să se dezvolte. Această abordare nu doar că ajută la depășirea temerilor și incertitudinilor din viața de zi cu zi, dar și la adaptarea la schimbare, construind o reziliență care influențează pozitiv calitatea vieții, atât personale, cât și profesionale.

Cum vezi abilitățile de comunicare dezvoltate la Collegio influențând modul în care oamenii comunică și interacționează la locul de muncă?

Abilitățile de comunicare dezvoltate la Collegio reprezintă, în esență, o cheie care deschide uși și construiește punți în orice mediu de lucru. Ele nu sunt doar instrumente de exprimare a ideilor, ci și facilitatori ai conexiunilor umane autentice. Văd aceste abilități influențând modul în care oamenii interacționează la locurile de muncă prin promovarea unei comunicări deschise, transparente și respectuoase. Ele nu doar îmbunătățesc eficiența comunicării, ci și contribuie la crearea unui mediu de lucru armonios, unde colaborarea și înțelegerea reciprocă sunt la bază. În esență, abilitățile de comunicare dobândite la Collegio devin catalizatorii pentru relații profesionale sănătoase și pentru o experiență de muncă îmbunătățită.

Cum abordăm adaptarea abilităților de comunicare la diferite medii de lucru, de la birouri tradiționale la locuri de muncă mai neconvenționale sau independente, ținând cont de diversitatea contextelor profesionale?

Înțelegem că fiecare context profesional are propriile sale particularități și cerințe. Astfel, încurajăm participanții să exploreze și să înțeleagă varietatea acestor medii, de la birouri la locurile de muncă mai neconvenționale. Prin programele noastre, oferim instrumente și tehnici care să permită adaptarea abilităților de comunicare în funcție de specificul fiecărui domeniu. În birouri tradiționale, accentul poate fi pus pe comunicarea corporativă și colaborarea în echipă, în timp ce în medii independente, poate fi crucială abilitatea de a-ți auto-promova munca și de a gestiona eficient proiectele. În cadrul Collegio, ne propunem să creăm o experiență educațională care să echipeze participanții cu înțelegerea și flexibilitatea necesare pentru a naviga cu succes în diversitatea contextelor profesionale. Ne dorim ca abilitățile dobândite să fie instrumente valoroase, indiferent de tipul de mediu de lucru în care se află.

Ce trebuie să știe cei care aleg Collegio?

La Collegio, avem un program susținut de 7 mentori cu invitați din diverse domenii, ce are loc în perioada 3 februarie - 19 mai 2024, în cadrul a 7 weekenduri cu 12 ore interactive, cu pauze. Evenimentul se desfășoară într-un format hibrid, online și fizic, la Hotel Cișmigiu. Dacă te interesează, înscrierile sunt deschise până pe 31 ianuarie 2024, prin e-mail la [email protected] sau pe site-ul www.collegio.ro. Mentorii noștri sunt profesioniști din mass-media, business și mediul academic, cu cariere solide, atât naționale, cât și internaționale, acoperind o gamă largă de domenii. 

Mihai Craciun este un om de radio și televiziune și trainer cu experiență de 10 ani în Public Speaking și dicție, iar după programul de dicție în limba engleză – PeterPiper.ro a strâns în jurul său profesioniști cu o vastă experiență precum: Carmen Ivanov, Fondatoare Dicție.ro și colegă veche, Ion Alexandru, Redactor-șef Eurosport.ro, Sorin Anagnoste, Conf. univ. dr. la Facultatea de Administrarea Afacerilor cu predare în limbi străine, fost manager în Big 4, Cătălina Chinie, Lect. univ. dr. la Facultatea de Administrarea Afacerilor cu predare în limbi străine, Project Manager într-una din cele mai mari companii de consultanță din România, Andreea Răceanu, Lect. univ. dr. la Facultatea de Comunicare și Relații Publice, SNSPA, și Bianca Savu, Lect. asoc. dr. la Facultatea de Filosofie, Universitatea București și profesor la Școala Europeană.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
Dacă aţi putea alege din nou, aţi opta pentru acelaşi loc de muncă?
Observator » Advertoriale » (P) Mihai Crăciun lansează Collegio, Academia de comunicare modernă