Antena LIVE

Curs valutar

(P) Câți dintre români își monitorizează sănătatea cu ajutorul unui ceas inteligent? Statistici optimiste aduse de un studiu HUAWEI

În ultimii zece ani, HUAWEI a investit masiv în cercetarea și dezvoltarea tehnologiilor de pe ceasurile inteligente.

De la 07.12.2023, 17:55
WhatsApp
Galerie (4)
Câți dintre români își monitorizează sănătatea cu ajutorul unui ceas inteligent? Statistici optimiste aduse de un studiu HUAWEI

Compania deține trei laboratoare dedicate sănătății, ultimul dintre ele deschis în Finlanda, la Helsinki, în octombrie 2023. În prezent, se derulează peste 200 de proiecte, în colaborare cu peste 100 de institute de cercetare, care acoperă arii precum sănătatea cardiovasculară, tensiunea arterială și glicemia. Rezultatele cercetărilor au condus deja la îmbunătățiri ale produselor din categoria purtabile, iar soluțiile viitoare vor deveni tot mai avansate. În acest context, HUAWEI a desfășurat recent un studiu, împreună cu Ipsos, pentru a descoperi ce beneficii aduc ceasurile inteligente, dar și a stabili situația actuală a cunoștințelor și bunelor practici în rândul cetățenilor din Europa. România s-a numărat printre cele opt țări în care s-a desfășurat sondajul, iar datele obținute sunt foarte interesante.

Românii și monitorizarea indicatorilor de sănătate

Așa cum era de așteptat, Studiului de Sănătate European HUAWEI arată că 91% dintre români sunt preocupați de de bunăstarea fizică și mentală, ariile de interes cel mai des menționate fiind odihna/calmul (96%), corpul/greutatea (95%) și vitalitatea (93%).

Imaginea de ansamblu nu este însă una perfectă. În ciuda interesului ridicat pentru o viață sănătoasă, 88% dintre români au avut cel puţin un simptom legat de o deteriorare a bunăstării lor fizice sau psihologice, cele mai întâlnite fiind gestionarea stresului (39%) (cel mai întâlnit la grupa 30-39 ani, cu 48%), problemele cu relaxarea (37%) și tulburările de somn (37%).

Românii au mai multe cunoștințe despre indicatorii de sănătate în comparație cu germanii, englezii, spaniolii sau italienii. Chiar și așa, există o lipsă de cunoștințe în rândul oamenilor cu privire la nivelurile adecvate chiar și a celor mai simpli indicatori de sănătate, precum temperatura corpului, cu doar 50% dintre persoanele care sunt conștiente de intervalul optim, tensiunea arterială cu 49%, cantitatea de apă consumată cu 45%, pulsul cu 44% și nivelul zahărului din sânge cu 42%. 59% dintre femei sunt familiarizate cu ce reprezintă ciclul menstrual.

Mai mult de jumătate dintre respondenții din România tind să monitorizeze anumite valori, precum consumul de apă, nivelul activității fizice, pulsul, tensiunea arterială și calitatea/durata somnului, cu o frecvență ridicată, cel puţin o dată pe lună. Temperatura corpului, glicemia și nivelurile de colesterol sunt verificate de obicei o dată pe trimestru sau o dată pe an.

Câți dintre români își monitorizează sănătatea cu ajutorul unui ceas inteligent? Statistici optimiste aduse de un studiu HUAWEI

Românii și ceasurile inteligente

Potrivit studiului, românii cu vârsta cuprinsă între 18 și 29 de ani sunt mai obișnuite să-și verifice valorile de sănătate mai des în comparație cu alte grupe de vârstă. Se observă o mai mare cunoaștere și se acordă o mai mare importanță măsurării indicatorilor de sănătate în rândul utilizatorilor obișnuiți de smartwatch.

30% dintre români dețin un ceas inteligent, cel mai scăzut nivel dintre toate cele opt țări analizate, dar restul de 70% intenționează să își achiziționeze unul în viitorul apropiat. Cele mai cunoscute caracteristici de sănătate ale smartwatch-urilor de către români sunt monitorizarea ritmului cardiac (62%) și urmărirea activității fizice (51%). Utilizatorii de ceasuri inteligente din România tind să se simtă mai în formă și mai sănătoși decât ceilalți. 74% dintre utilizatori susțin că analiza și sugestiile primite de la smartwatch au influențat schimbările în viața lor, iar 85% au fost determinați să își schimbe comportamentul, rezultând o medie de 1,8 activități noi.

Câți dintre români își monitorizează sănătatea cu ajutorul unui ceas inteligent? Statistici optimiste aduse de un studiu HUAWEI

Raportul integral realizat de HUAWEI și Ipsos poate fi descărcat de AICI.

HUAWEI WATCH GT 4, cadoul perfect de Crăciun

Lansat în acest an, HUAWEI WATCH GT 4 este combinația perfectă dintre stil și funcții de monitorizare a sănătății. În perioada 4-31 decembrie, acest smartwatch vine însoțit de o pereche de căști wireless HUAWEI FreeBuds SE 2, în oferta HUAWEI Store. În plus, tot în perioada sărbătorilor de iarnă, HUAWEI WATCH GT 4 va fi disponibil într-o ediție limitată de Crăciun.

Și alte dispozitive inteligente cu funcții avansate de monitorizare a sănătății, precum HUAWEI WATCH GT 3 Pro, HUAWEI WATCH GT 3, HUAWEI WATCH D, HUAWEI WATCH FIT SE, HUAWEI WATCH FIT 2, HUAWEI Band 8 sunt disponibile cu reduceri de 15% în oferta magazinului oficial HUAWEI.

Alte avantaje din timpul acestei campanii sunt:

  • Livrare gratuită și rapidă

  • Dublu puncte HUAWEI (2% înapoi din valoarea comenzii, sub formă de puncte), care pot fi transformate în discount direct la comenzile viitoare.

  • Plata cu cardul Pluxee Cadou

  • Plata în 12 rate fără dobândă

Câți dintre români își monitorizează sănătatea cu ajutorul unui ceas inteligent? Statistici optimiste aduse de un studiu HUAWEI

Lista de posibile cadouri este vastă, iar HUAWEI te invită să sărbătorești Crăciunul cu tehnologie alături de cei dragi.

Redactia Observator

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Dacă aţi putea alege din nou, aţi opta pentru acelaşi loc de muncă?

Da

Nu

*după apăsarea butonului "Votează" pagina se va reîncărca pentru afișarea rezultatelor

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰

Stiri Sportive Citește și
Peste ce a dat un instalator care făcea reparații într-o vilă. S-a...
Fanatik.ro
Publicat 21.11.2024
Colonel american: Rusia are tot dreptul să atace NATO acum
spotmedia.ro
Publicat 21.11.2024
Culmea birocrației: O fetiță trecută, din greșeală, băiat în certificatul...
spotmedia.ro
Publicat 20.11.2024
Ce se întâmplă cu toți pensionarii din România cu pensii mai mici de 3.000 de...
Gandul
Publicat 21.11.2024
Lasconi şi Simion, la podcastul comediantului „Micutzu”. „Îmi vine să vă...
Adevărul
Publicat 21.11.2024
Ce a transmis fiica Elenei Lasconi după apariția la dezbaterea prezidențială....
A1
Publicat 21.11.2024
Horoscopul zilei de 22 noiembrie 2024. Racii își pot transforma pasiunile...
CaTine
Publicat 21.11.2024
Bianca Drăgușanu, primele declarații după ce poliția a fost chemată la...
spynews.ro
Publicat 21.11.2024
Uluitor! Încă o țară merge la TAS împotriva României
GSP
Publicat 21.11.2024
Clădirea emblematică din București, demolată. Palatul impunător a fost...
Click.ro
Publicat 21.11.2024
Temperatura ideală pentru centrala termică. La cât să o setezi pentru a nu-ți...
Useit
Publicat 19.11.2024
Care este numele real al lui Culiță Sterp. Ce apare în buletinul lui, de fapt
Redacţia.ro
Publicat 21.11.2024
Super-armele cerute insistent de Ucraina Occidentului și cum au influențat ele...
libertatea.ro
Publicat 21.11.2024
Coldplay a lansat videoclipul piesei „The Karate Kid”. Formația a colaborat...
ZU
Publicat 21.11.2024
Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare
Hello taste
Publicat 21.11.2024
Mononucleoza infecțioasă la copii: cauze, simptome și tratament
Deparinti
Publicat 21.11.2024
Problema numărul 1 a României, în viziunea lui Kelemen Hunor:...
ziare.com
Publicat 21.11.2024
Adamari López a împărtășit detalii picante din relația cu Toni Costa....
Happy
Publicat 21.11.2024
Nouria Nouri, fosta soție a lui Daniel Iordăchioaie, și-a cunoscut actualul...
DIVA
Publicat 23.09.2024
Operația cu laser pentru dinți. La ce se folosește în stomatologie
Medicool
Publicat 21.11.2024