Momente emoționante în platoul Ajut Eu. Donație de 13.000 de euro pentru Florentina, învățătoarea care a schimbat viețile a sute de copii sărmani
Visătorii schimbă lumea, dar nu doar visând! Munca, pasiunea, disciplina şi mai ales solidaritatea mişcă lucrurile care nu merg în România. O spune o învăţătoare care ajută sute de copii din mediul rural să aibă parte de o educaţie aşa cum merită. De la meditaţii gratuite, până la digitalizarea şcolilor - niciun vis n-a fost prea mare pentru ea. Secretul: a adunat în jurul ei o adevărate reţea de oameni care fac minuni.
De Redactia Observator la 21.12.2022, 15:36Există oameni care se plâng de sistem şi oameni care muncesc în fiecare zi să îl facă mai bun. Florentina Grozavu e unul dintre acei români care construiesc o ţară mai bună, pentru că aşa li se pare normal.
Ea e învăţătoare la o şcoală din Călăraşi. S-ar fi putut limita la a preda lecţiile din manual, dar de ce să nu faci mai mult dacă poţi? În pandemie, a ajutat școli din mediul rural să obțină proiecte de digitalizare. A făcut meditaţii gratuite online cu elevi din toată țara. A strâns fonduri pentru modernizarea unor grădinițe și școli în comunități care nu-și permiteau să facă asta. Prin cel mai nou proiect al său, a luat câte 60 de elevi din 3 sate din Călărași şi le-a arătat cum le poate schimba viaţa educaţia. Pentru mulți copii, excursiile organizate de Florentina au fost singurele momente în care au părăsit satul natal.
Comuna Fundeni, județul Călărași. În mica şcoală de aici, 400 de copii învață în 3 schimburi. Din lipsă de spațiu, profesorii au cancelaria pe hol. Florentina visează să amenajeze în curte un loc pentru activităţi şi lectură.
Noil proiect al Florentinei: o grădiniță din Călărași
În toate școlile unde a mers, Florentina a găsit oameni ca ea. Dispuși să schimbe ceva. Pe lista Florentinei e și grădinița din comuna Curcani, județul Călărași. Aici, educatoarele au o curte mică și goală pentru copiii lor. Cu suflete pline de dragoste și minți pline de idei, educatoarele transformă orice mic obiect într-un instrument de predare.
Profesorii buni se măsoară în gradul de implicare. În ce rup din ei, să le dea copiilor. Pentru a provoca o schimbare e nevoie de o idee și apoi de mulți oameni dispuși să facă mai mult decât doar datoria lor. Conștienți că prin fiecare efort în plus, îmbogățesc universul unui copil și mai apoi întreaga lui viață.
Cum pandemia a forțat până și cele mai defavorizate comunități să se retragă în mediul online indiferent dacă au sau nu resursele necesare, multe școli au rămas în "întuneric". Fără acces la internet, tablete sau telefoane, școala din Curcani nu putea să le ofere celor elevilor nedigitalizați resursele informatice necesare orelor de școală online.
Flori Grozavu a sprijinit peste 600 de copii și profesori să aibă acces la școala online implicându-se pe platforma Narada, unde a strâns fondurile necesare. A dotat școala din Curcani cu 245 de tablete, 20 de laptop-uri și 20 de boxe, apoi a donat cei 17.000 lei rămași unei școli din Prahova.
Pentru a o ajuta pe Flori în demersurile ei, Laura Simion, șefa HR Sika România, i-a oferit o donație de 13.000 de euro.