Antena Meniu Search
x

Video Donaţie de 20.000 de euro pentru Tiberiu Antipa, îngerul copiilor orfani

A fost abandonat la naştere şi a crescut la orfelinat. Tot ce i-a lipsit în copilărie oferă el astăzi, altor copii. Iubire, atenţie, orizonturi mai largi. Tiberiu Antipa a ajutat mii de copii din toată ţara. Şi înainte de Crăciun mai are o misiune: să umple tolba Moşului cu daruri pentru ei. 

de Redactia Observator

la 24.12.2023, 17:01

Vezi și

Tiberiu Antipa: Vreau să discutăm despre ce doriţi voi. Hai să începem de la visuri, fapte bune...  Nu putem salva toată România, din păcate. Dar unde putem ajuta o facem fără doar şi poate. 

Tânărul care azi vorbeşte cu atâta încredere în faţa elevilor nu a fost dintotdeauna aşa. Abandonat la naştere în spital, a crescut primii ani din orfelinat în orfelinat. A fost un copil al sistemului. Lipsit de dragoste, de mentori, dar niciodată de speranţă. E primul lucru care te frapează la Tiberiu: întotdeauna, orice ar fi, el vede partea plină a paharului. 

Tiberiu Antipa: Eu am şi spus şi sunt recunoscător că am trăit în orfelinatele din România pentru că dacă nu trăiam, puteam să fiu azi la Gara de Nord şi să cerşesc un leu pentru o pâine şi sistemul aşa cum a fost bun-nebun m-a făcut omul de azi. Neîncrederea pe care o primeam din partea celor care aveau grijă de noi m-a făcut să visez fără limite şi să le arăt că se poate şi am reuşit. Eu mi-am depăşit condiţia.

 Anul acesta, băieţii au nevoie de sprijin. De Crăciun, 1700 de copii vor fi la Circul Metropolitan, la un spectacol doar pentru ei. Invitat special e chiar Moş Crăciun, dar tolba lui nu poate fi plină fără ajutorul nostru, al tuturor. 

Tiberiu Antipa: Sunt mulţi copii în România care trăiesc într-o sărăcie lucie. Şi când am dus punga cu mâncare de care noi avem parte, au desfăcut punga şi au mâncat pe loc. Pentru mine a fost ceva wow şi mi-am dat seama că am putut genera pentru ei bucurie, că au avut parte de acele produse, că pentru noi cei de acasă înseamnă puţin, pentru ei face diferenţa.

Tiberiu Antipa: Proiectul meu de suflet a devenit "Steluţe pentru îngeri" pentru că am preluat energia cu care el se raportează la evenimentul acesta. Îmi place foarte mult că putem să strângem o grămadă de copii într-o sală şi să le dăm magia sărbătorilor de Crăciun de care ei nu au parte. Iniţial, poţi gândi că este un spectacol pe care îl uită după 4 ore le care le petrec acolo. Dar peste un an, să te întorci într-un sat, unde un copil a participat la evenimentul tău şi îşi aminteşte după un an bucuria pe care a trăit-o în cadrul evenimentului mi se pare extraordinar.

Tiberiu Antipa: Noaptea dorm câteva ore şi acele ore pe care le dorm nu le dorm profund pentru că rotiţele mele se învârt mereu ce să mai creez şi ce să mai facem ca să ducem binele la o scară mai mare. Asta e misiunea mea pe acest pământ, să sprijin şi să schimb destine celor care au nevoie de oameni ca noi prin empatie, sinceritate, corectitudine şi prin exemple vii de care copiii au nevoie să le vadă pentru a-şi urma visurile pe care le au.

Pentru a-l ajuta pe Tiberiu, Carrefour a făcut o donaţie de 20.000 de euro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Ajut Eu » Donaţie de 20.000 de euro pentru Tiberiu Antipa, îngerul copiilor orfani