Ce s-a întâmplat în cele trei secţii invocate de Cristian Terheș în constestaţia la CCR. Lasconi nu este beneficiar, Georgescu da
Potrivit datelor oficiale AEP în cele trei secţii invocate de Cristian Terheș în solicitarea de anulare a primului tur al alegerilor prezidenţiale depusă la CCR, Elena Lasconi nu reiese a fi beneficiar, dar sunt corecturi în favoarea altor candidaţi, inclusiv Cătălin Georgescu.
De Marius Gîrlaşiu la 29.11.2024, 15:35Cele trei secții de votare pe care candidatul la președinție Cristian Terheș le-a menționat în solicitarea de anulare a primului tur al alegerilor prezidenţiale depusă la CCR au corectat procesele verbale cu numărătoarea voturilor, dar nicio corectură nu a fost făcută în favoarea Elenei Lasconi, aşa cum sugerează sesizarea. Călin Georgescu este beneficiar în toate cele 3 secţii. Observator a consultat documentele cu datele oficiale de la AEP.
Cele trei secţii invocate de Cristian Terheș
În secția 179 din comuna Gogoşu din Mehedinţi în procesul verbal inițial au fost trecute 11 voturi la Elena Lasconi, 36 la Ludovic Orban, 2 la Călin Georgescu. În procesul verbal final, înregistrat, au fost trecute 11 voturi la Lasconi, 1 la Ludovic Orban, 36 la Călin Georgescu.
În Secţia 954 din Bucureşti, în procesul verbal inițial au fost trecute 275 voturi la Elena Lasconi, 38 la Ludovic Orban, 29 la Călin Georgescu, 3 la Cristian Diaconescu. În procesul verbal final, înregistrat, au fost trecute 275 voturi la Lasconi, 1 la Ludovic Orban, 38 la Călin Georgescu şi 29 Cristian Diaconescu.
- A început şedinţa CCR, unde se dezbate solicitarea de anulare a primului tur al alegerilor
- Cristian Pîrvulescu, despre demersul lui Cristian Terheş şi decizia CCR: "Este evident, se încearcă relansarea...
- Terheş acuză: "USR şi Lasconi au comis o potenţială fraudă". Susţine că şi-a dovedit bănuiala în faţa CCR
- Cine e Cristian Terheş, europarlamentarul care a reuşit să obţină renumărarea voturilor. A ieşit pe 9 la...
În Secţia 1278 din Bucureşti în procesul verbal inițial au fost trecute 312 voturi la Elena Lasconi, 85 la Ludovic Orban, 39 la Călin Georgescu, 72 la Cristian Diaconescu, 378 la Kelemen Hunor. În procesul verbal final, înregistrat, au fost trecute 312 voturi la Lasconi, 1 la Ludovic Orban, 85 la Călin Georgescu, 39 Cristian Diaconescu, 3 la Kelemen Hunor.
În toate cele trei sectii au semnat toţi reprezentanţii partidelor.
Acuzaţiile lui Cristian Terheș
In solicitarea lui Cristian Terheş depusă la CR se precizează următoarele:
"2. Secţiile de votare au contabilizat voturile valabil exprimate pentru candidatul Orban Ludovic ca fiind voturi exprimate pentru candidata Lasconi Elena Valerica, ca efect al anunţului acestuia de a se retrage din competiţia electorală în favoarea acesteia.
Din informaţiile deţinute, în secţiile de vot cu indicativele B-1278, B-954, MH-179, candidatul Ludovic Orban a înregistrat 85 voturi, 38 voturi, respectiv 36 voturi, în timp ce în procesele-verbale privind consemnarea rezultatelor votării s-a consemnat câte un singur vot pentru candidatul Orban Ludovic în fiecare dintre aceste secţii.
Având în vedere diferenţa de 2740 voturi între candidatul clasat pe locul al doilea şi candidatul clasat pe locul al treilea, precum şi numărul total de voturi menţionate ca fiind exprimate pentru candidatul Orban Ludovic - 20.089, rezultă că procedeul de "transfer" de la candidatul retras la candidatul clasat pe locul al doilea a influenţat evident ordinea candidaţilor".
CCR a cerut joi verificarea şi renunumărarea voturilor şi a buletinelor nule de la primul tur al alegerilor prezidenţiale, iar BEC a stabilit procedura de punere în practică a acestei decizii. Procesele verbale cu noile număratori trebuie să fie scanate şi să ajungă la BEC în 1 decembrie, ora 22:00, iar procesele verbale în original pe 3 decembrie, ora 16:00.