Nicolae Ciucă şi-a depus candidatura la prezidenţiale: Mă bazez mult pe Partidul Naţional Liberal. România are nevoie de o viziune de dreapta
Nicolae Ciucă şi-a depus astăzi candidatura la alegerile prezidenţiale. "Voi fi un președinte responsabil, un președinte echilibrat, care, așa cum am făcut toată viața mea, voi munci alături de cetățenii României, alături de instituțiile statului", a declarat liderul PNL, care nu a răspuns întrebărilor jurnaliștilor prezenți la Biroul Electoral Central.
De Redactia Observator la 04.10.2024, 10:14Liderul PNL, Nicolae Ciucă, și-a depus miercuri candidatura pentru alegerile prezidențiale.
"Situația internațională s-a schimbat și vedem că se schimbă, din păcate, din ce în ce mai des. Ca atare, avem nevoie de o viziune liberală în măsură să gestioneze toate aceste provocări, provocări de natură economică, provocări de natură socială, provocări de natură care să afecteze democrația. Trebuie să vedem și să găsim soluții pentru viitorul copiilor noștri, pentru siguranța noastră ca națiune. Ca atare, venim cu o viziune de dreapta. România are nevoie de o viziune de dreapta și o persoană în măsură să implementeze această viziune. Mă bazez foarte mult pe Partidul Național Liberal”, a declarat Nicolae Ciucă.
Potrivit liderului liberal, PNL aste cel mai vechi partid politic din România și din Uniunea Europeană.
- Mesajele Elenei Lasconi la lansarea candidaturii: Guvern URS-PNL-UDMR şi "să fim cu americanii"
- Lasconi, după depunerea candidaturii pentru alegerile prezidenţiale: "Putem construi România la care au visat cei...
- Listele pregătite de partide pentru alegerile parlamentare
- Lista completă a candidaţilor la alegerile prezidenţiale. George Simion şi-a depus candidatura oficial, urmează...
"Discutăm de un partid care este angajat de fiecare dată și responsabil pentru toate proiectele politice pe care și le-a asumat. Și de data aceasta Partidul Național Liberal vine cu un proiect pentru familie, comunitate și țară. Mă bazez foarte mult pe onoarea și credința oamenilor de dreapta în acest proiect și mă refer la ceea ce am susținut și la Consiliu, Partidul Național Liberal vine cu o viziune pentru o Românie prosperă și sigură. România are capacitatea să asigure siguranța cetățenilor și aici discutăm de siguranța economică, siguranța socială, siguranța în comunități, în școală, siguranța pentru a demara o afacere și, bineînțeles, capacitatea de a face față tuturor provocărilor externe. Ca atare, voi fi un președinte responsabil, un președinte important, un președinte echilibrat, care, așa cum am făcut toată viața mea, voi munci alături de cetățenii României, alături de instituțiile statului", a conchis şeful PNL. care nu a răspuns întrebărilor jurnaliștilor prezenți la Biroul Electoral Central.
Liberalii au depus, potrivit lui Nicolae Ciucă, 1,6 milioane de semnături de susținere a candidaturii sale la alegerile prezidențiale.
Elena Lasconi, convinsă că Nicolae Ciucă nu are forţă să intre în turul doi
Ieri, şi Elena Lasconi şi-a depus candidatura la alegerile prezidenţiale. Şefa USR a spus că şi-ar dori o guvernare de Dreapta, după alegeri, cu PNL şi UDMR, dar nu a ezitat să îl atace pe liderul liberal, fiind convinsă că Nicolae Ciucă nu are forţă să intre în turul doi.
"Eu mi-aş dori un Guvern USR-PNL-UDMR. Niciodată nu vom face niciun fel de alianţă cu partidele pro-ruse. Niciodată!", a precizat Elena Lasconi, preşedinta USR. Până la alianţă, Elena Lasconi l-a atacat direct pe liderul PNL Nicolae Ciucă, adversar în cursa prezidenţială. "Dacă eu voi fi preşedintele României, înseamnă că domnul Ciucă nu va intra nici în Turul II. Dacă el nu va intra în Turul II eu nu voi avea cu cine să discut de la PNL. Pentru că domnul Ciucă nu va mai fi la butoane, pe româneşte", mai spune Elena Lasconi, preşedinta USR.
Lista completă a candidaţilor la alegerile prezidenţiale
Alegerile prezidenţiale 2024 încep pe 22 noiembrie, cu votul din diaspora, iar pe 24 noiembrie sunt chemaţi la urne românii din ţară.
Nu mai puţin de 12 candidaţi s-au înscris în cursă până în acest moment.
Lista completă a candidaţilor la alegerile prezidenţiale:
1. Marcel Ciolacu
2. Nicolae Ciucă
3. Mircea Geoană
4. Elena Lasconi
5. George Simion
6. Diana Şoşoacă
7. Kelemen Hunor
8. Cristian Terhes
9. Ana Birchall
10. Ludovic Orban
11. Cristian Diaconescu
12. Alexandra Păcurar
Calendarul alegerilor prezidenţiale 2024
Prima zi a votării în străinătate: pe 22 noiembrie, ora 12,00, începe votarea în diaspora, iar la ora 21,00 se încheie. În preziua datei alegerilor: 23 noiembrie, ora 7,00, se încheie campania electorală.
A doua zi a votării în străinătate: 23 noiembrie, ora 7,00, românii din afară îşi exercită dreptul de vot până la ora 21,00. În ajunul datei alegerilor, pe 23 noiembrie, între orele 18,00 şi 20,00, se primesc cererile de votare prin intermediul urnei speciale.
În ziua alegerilor: 24 noiembrie, ora 7,00, românii sunt chemaţi la urne să-şi aleagă preşedintele. Votarea se încheie la ora 21,00. Alegătorii care la ora 21,00 se află la sediul secţiei de votare, precum şi cei care se află la rând în afara sediului secţiei pentru a intra în localul de vot pot să îşi exercite dreptul de a alege până cel mult la ora 23,59.
Al doilea tur de scrutin:
Cel mai târziu la data de 29 noiembrie - aducerea la cunoştinţă publică a numelui celor doi candidaţi care vor participa la al doilea tur de scrutin. Cel mai târziu la data de 1 decembrie, se va comunica ordinea de înscriere a candidaţilor şi a semnelor electorale ale acestora în buletinul de vot.
Pe 29 noiembrie începe campania electorală pentru al doilea tur de scrutin.
Prima zi a votării în străinătate: 6 decembrie, ora 12,00, începe votarea în diaspora şi se încheie la ora 21,00. În preziua celui de-al doilea tur de scrutin: 7 decembrie, ora 7,00, se încheie campania electorală.
A doua zi a votării în străinătate: 7 decembrie, ora 7,00, românii din afară se pot prezenta la vot până la ora 21,00.
În ţară, românii se pot prezenta la urne pe 8 decembrie. Votarea începe la ora 7,00 şi se încheie la ora 21,00. Pe 12 decembrie, are loc înaintarea către Curtea Constituţională a procesului-verbal, împreună cu procesele-verbale de constatare şi centralizare a rezultatelor votării întocmite de birourile electorale judeţene, birourile electorale ale sectoarelor municipiului Bucureşti, biroul electoral pentru secţiile de votare din străinătate şi birourile electorale ale secţiilor de votare. Ulterior vor fi validate alegerile şi publicat rezultatul acestora în mass-media şi în Monitorul Oficial.