Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Listele pregătite de partide pentru alegerile parlamentare

Biroul Electoral Central a deschis astăzi înscrierile pentru alegerile prezidenţiale, iar George Simion a fost primul candidat care s-a înscris în competiţia pentru Palatul Cotroceni. În paralel, în marile partide se poartă negocieri intense pentru candidaţii la Senat şi Camera Deputaţilor. 

de Redactia Observator

la 30.09.2024 , 20:11

Toţi candidaţii la Cotroceni trebuie să depună la Biroul Electoral listele cu semnături de la simpatizanţi până sâmbăta viitoare. Primul a făcut-o George Simion. "Avem nevoie de un stat român puternic, avem nevoie de o Românie care să ofere protecţie socială tuturor cetăţenilor şi protecţie civilă", spune George Simion, candidat oficial la Cotroceni.

Bătălia pentru listele PSD

În paralel, în partidele politice se poartă negocieri intense pentru listele de candidaţi la alegerile parlamentare. Surse politice spun că fostul premier Victor Ponta ar putea fi propus de PSD pentru un loc în Parlament. Contactat de Observator, nu a vrut să comenteze informaţia.

Vezi și
  • Victor Ponta: Domnul Ciolacu vă poate spune cine candidează de la PSD, nu eu.
  • Reporter: Sunt discuţii şi cu PSD Bucureşti, acolo unde este doamna Firea?
  • Victor Ponta: Nu e adevărat.
  • Reporter: Nu au fost aceste discuţii?
  • Victor Ponta: Nu!
Pe acelaşi subiect

Şi liberalii intră în linie dreaptă cu listele pentru Parlament: Alexandru Muraru, Vasile Blaga, Mircea Fechet şi Ligia Deca sunt numele sonore care vor apărea pe liste. Există, însă, semne de întrebare legate de continuarea colaborării dintre PSD şi PNL, după ce social-democraţii nu au vrut să voteze legea care să îi permită preşedintelui Iohannis canidatura în Parlament

"Relaţiile cu social-democraţii nu traversează o perioadă fastă, în mod evident că tensiunile din ultima vreme şi-au pus amprenta", a declarat Ionuţ Stroe, purtător de cuvânt PNL. "Suntem în campanie şi lumea face tot felul de declaraţii, de exemplu, partenerul nostru de guvernare a spus că nu mai vrea să guverneze cu PSD", a precizat Mihai Tudose, vicepreşedinte PSD.

"Iohannis şi PNL nu vor răsturna Guvernul, pentru că vor să ţină până la capăt acest model în funcţiune. Guvernul va funcţiona, aşa cum e normal", spune Cristian Pîrvulescu, analist politic.

Alegerile prezidenţiale sunt programate pe 24 noiembrie şi 8 decembrie, iar cele parlamentare, pe 1 decembrie.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
IRCC creşte iar. Vă gândiţi să faceţi o refinanţare?
Observator » Alegeri parlamentare 2024 » Listele pregătite de partide pentru alegerile parlamentare