Cea mai înaltă şosea din România a fost redeschisă circulaţiei, pe sectorul Rânca - Obârşia Lotrului
Drumul spectaculos, construit la o altitudine de peste 2.000 de metri, a fost deszăpezit complet şi curăţat de pietre. Asta după ce, acum două luni, era iarnă în toată regula pe Transalpina.
De Redactia Observator la 05.06.2019, 09:46Drumul spectaculos, construit la o altitudine de peste 2.000 de metri, a fost deszăpezit complet şi curăţat de pietre. Asta după ce, acum două luni, era iarnă în toată regula pe Transalpina.
Pe o ceaţă densă, pătrunsă doar de stropii de ploaie, cea mai înaltă şosea din România, aşa numitul drum al Regelui, îi aşteaptă de acum din nou pe amatorii unui traseu de poveste.
Stratul de zăpadă depăşea 4 metri înălţime, în urmă cu două luni, iar drumarii au fost nevoiţi să sape un adevărat tunel. Acum şoseaua a fost verificată pe toată lungimea, astfel încât, şoferii care o tranzitează să poată circula în siguranţă. Dar, cu restricţii.
Ciprian Florescu Prefectul Judetului Gorj: Se va circula cu restrictiile deja stabilite, adica intre orele 8-20 pe o restrictie de viteza de 30 de km/h cu un tonaj maxim de 7.5 cu posibilitatea de a se ridica mai sus in functie de starea vremii si de carosabil.
Având punctul cel mai înalt în Pasul Urdele, la 2.145 de metri, Şoseaua Transalpina este cea mai înaltă din România, aşa că nu e de mirare că vremea e schimbătoare.
Ion Tudor director SDN Targu Jiu: De obicei de fiecare data cand am venit aici in varful muntelui sa deschidem transalpina asa a fost, dar asta nu inseaman ca nu sunt conditiile prielnice sa se circule pe transalpina
O mie de maşini pe zi tranzitează Transalpina în weekendurile de vară.