Şoseaua care face legătura între Prundu Bârgăului şi Colibiţa, refăcută în totalitate
Cei care vor să ajungă în Colibiţa, o frumoasă staţiune din judeţul Bistriţa-Năsăud, cu aer la fel de pur ca în Munţii Alpi, nu vor mai fi descurajaţi de drumul plin de gropi.
De Redactia Observator la 29.10.2019, 17:28Cei care vor să ajungă în Colibiţa, o frumoasă staţiune din judeţul Bistriţa-Năsăud, cu aer la fel de pur ca în Munţii Alpi, nu vor mai fi descurajaţi de drumul plin de gropi. Şoseaua care face legătura între Prundu Bârgăului şi Colibiţa a fost refăcută în totalitate. Investiţia s-a ridicat la 10 milioane de euro, dar i-a făcut fericiţi atât pe turişti, cât şi pe localnici.
Considerat până nu demult "ruşinea judeţului" pentru că arăta ca după un bombardament, drumul principal care duce către staţiunea Colibiţa a fost refăcut şi a devenit una dintre perlele rutiere ale zonei.
Răzvan Cerceja, localnic, şofer: Acum este o infrastructură rutieră ce mai, aproape ca şi în statele mult tânjite de mulţi: "Vrem un lucru ca afară!" Uite ăsta e un lucru care depăşeşte cu mult lucrurile care sunt şi afară. Adică avem un drum modernizat la înalte standarde.
Şoseaua şerpuieşte prin munte. Sunt 17 kilometri de drum pe care se circulă perfect.
Reporter: Cum era înainte?
Şofer: Era rău! Oamenii renunţau pentru drum! Era cu gropi, era spart asfaltul, uzat!
Şofer: Infrastructura asta îi apropie foarte mult pe turişti. Eu am venit de la Cluj şi am ajuns în două ore până aici.
Iar destinaţia finală oferă o privelişte pe măsură. Aşezată lângă un lac de acumulare şi promovată ca "marea de la munte", staţiunea Colibiţa are multe beneficii.
Emil Radu Moldovan, preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud: Aerul din Colibita e un aer special şi foarte bun. Deci la o altitudine de 900 de metri în Colibita avem o structura asemănătoare cu cea din Muntii Alpi, la o altitudine de 2500 de metri în Mont Blanc. Acest aer face foarte bine pentru recuperare psihică, emotii, depresie, stres.
Repararea şoselei a costat 10 milioane de euro şi are scopul de-a creşte potenţialul turistic al zonei.
Viorel Enceanu, proprietar pensiune: Accesul era destul de dificil, crăpături, asfaltul era cum era. Nici nu are rost să ne mai gândim cum a fost. Credem că odată cu finalizarea proiectului o să fie tot mai mulţi turişti în zonă.
Segmentul de drum reabilitat poartă denumirea de Lotul 2 şi face parte din şoseaua „Poarta Transilvaniei", care are 80 de kilometri şi va fi refăcută cu bani europeni, până la sfârşitul anului viitor.
Emil Radu Moldovan, preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud: Pentru ca e în zona de confluenţă dintre Ardeal si Bucovina. E poarta de intrare din Moldova spre Transilvania si face legatura dintre parcul Caliman, si foarte aproape de parcul National Muntii Rodnei
Garanția pentru segmentul de drum recent inaugurat este de opt ani.