Surpriză pentru şoferi din partea poliţiştilor bihoreni. Oraşul, supravegheat cu drone. Cine încalcă regulile de circulaţie, tras pe dreapta
Poliţiştii bihoreni le-au pregătit o "surpriză" şoferilor grăbiţi ori indisciplinaţi. Aceştia supraveghează oraşul cu drone, iar cei care sunt prinşi că încalcă regulile de circulaţie, sunt traşi pe dreapta. Vorbim despre drone performante, care costă până la 7000 de euro bucata.
De Redactia Observator la 08.04.2022, 08:30Drumul Național 19 – până la limita cu județul Satu Mare - este supravegheat de la înălțime. Cu ajutorul dronelor, agenţii rutieri reuşesc să-i prindă pe şoferii care încalcă legea şi să-i sancţioneze.
În plus, imaginile surprinse de aparatele performante pot fi folosite ca probe în instanţele de judecată. Dronele supraveghează atent judeţul Bihor de câteva luni, iar până acum au fost identificat zeci de abateri ale şoferilor, care au fost pedepsiţi drastic de agenţii de circulație.
Poliţist: În momentul în care constatăm o abatere. Vom utiliza funcţia de mişcare a camerei. Astfel încât să am numărul de înmatriculare al respectivului autovehicul.
Imaginile captate de drone sunt folosite pentru o coordonare mai bună a echipajelor rutiere din teren. Odată ce aparatele observă o aglomeraţie sau o ilegalitate săvârşită în trafic, polițiștii rutieri intervin.
- Primărie din Buzău, amendată de Garda de Mediu din cauza gunoiului menajer aruncat de localnici la întâmplare
- Descinderi masive în Sintești: Au fost date sute de amenzi și s-au întocmit zeci de dosare penale
- Cum a fost prins polițistul "șpăgar" din Brașov, care dădea amenzi închipuite și mergea cu șoferii la bancomat
Cu ajutorul dronelor, misiunea poliţiştilor rutieri este mult mai uşoară
Dronele pot fi înălţate până la 30 de metri şi au o autonomie de zbor de până la 30 de minute. În plus, acestea înregistrează traficul rutier pe o rază de şase kilometri.
CMS șef Adrian Cioară – șef serviciul rutier: Cu ajutorul acestui echipament, noi realizăm mai multe activităţi specifice muncii de poliţie. Pe linie de poliţie rutieră efectuăm linii de supraveghere a traficului rutier.
Șoferii nu par intimidați de „ochii“ din aer ai polițiștilor. Mulţi consideră aceste drone reprezintă o soluție excelentă pentru o mai mare disciplină în trafic. În doar câteva săptămâni de când au fost scoase pe teren, au fost aplicate zeci de contravenții.
Şofer: Ne ajută şi pe noi să scăpăm de cei care nu respectă regulile. Sper că vor fi mai atenţi.
Şofer: Eu zic că e destul de utilă. Pentru a combate accidentele, care în ultima perioadă oricum s-au înmulţit.
Dronele sunt de mare ajutor pentru polițiștii rutieri. Pe lângă supravegherea traficului, acestea pot fi folosite și la strângerea probelor în urma unui accident rutier sau chiar la prinderea unor fugari.