Antena Meniu Search
x

Video Descinderi masive în Sintești: Au fost date sute de amenzi și s-au întocmit zeci de dosare penale

Încă un depozit de deşeuri a luat foc ieri, de data asta lângă Iaşi. Fumul a înecat zona, iar focul puternic, înteţit de vânt, a distrus mai multe hale.În acelaşi timp, lângă Bucureşti, au avut loc descinderi masive soldate cu sute de amenzi şi zeci de dosare pentru transport ilegal de deseuri şi furt de electricitate.  

de Redactia Observator

la 08.04.2022, 08:32

Vezi și

Ieri, în jurul prânzului, depozitul de deşeuri şi fier vechi aflat la 8 kilometri de Iaşi s-a aprins, iar focul s-a extins cu mare viteză din cauza vântului care a bătut cu putere.

George Onofreiasa, purtător de cuvânt ISU Iași: La locul intervenţiei au acţionat opt autospeciale de stingere din cadrul inspectoratului şi 3 autospeciale de la serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă, cu 34 de pompieri militari şi 15 pompieri voluntari.

Norul gros de fum s-a întins pe mai mulţi kilometri, iar aerul a devenit irespirabil. Din fericire, incendiul nu s-a soldat cu victime, însă cauza declanşării e încă necunoscută.

Descinderi masive la Sintești

Pe acelaşi subiect

Tot ieri, jandarmi, pompieri şi reprezentanţi ai gărzii de mediu şi RAR au descins în Sinteşti- Ilfov, localitatea-furnal care otrăveşte adesea aerul din Capitală.

Poliţiştii au verificat toate maşinile care au intrat în comună şi i-au luat la intrebari pe prorprietarii care au curţile pline până la refuz de gunoi şi deşeuri.

Localnic: Mă duc la puşcărie şi gata. Păi uite, mi-a luat banii din buzunar. Faptul e consumat, ai căzut, ai căzut.

Locuitorii sustin ca ei doar cumpară deşeuri neferoase şi le vând mai departe altor firme, după ce le sortează personal.

Reporter-localnici: -Unde faceți sortarea?

- Acolo.

-În curte?

- Da, sunt oameni care se ocupă.

- Și noi lucrăm doamnă pentru că cunoaștem marfa, din asta am trăit.

-Și aveți acte pe ele?

- Normal că sunt niște acte, dar dacă ar veni omul și îți vine omul asa și vine cu 50 de kg iei marfa și iți rămâne și ție cât îți rămâne. Noi fiind neștiutori de carte nu știm noi procedura pe care să o facem la acte, de aia avem oameni la birou.

S-a lăsat şi cu scandal atunci când autorităţile au adus o macara să ridice containerele cu deşeuri lăsate la poartă.

-Domle verificați domle actele fictive nu sunt. Nu sunt ilegalități, aici cumpărăm și vindem.

Cu toate astea, zeci de tone de deşeuri au fost ridicate din Sinteşti.

Octavian Dan, poliție: Au fost constatate zeci de infracțiuni precum și 14 infracțiuni de furt de energie electrică. Reprezentanții Gărzii de Mediu au constatat li aplicat sancțiuni în 2 cazuri de transport ilegal de deșeuri.

Și Comisarii Mediu au dat amenzi, după ce au descoperit maşini fără acte dezmembrate pe marginea drumului. Poliţia a deschis dosar penal şi pentru furt de electricitate, aşa că a lăsat în beznă mai multe case.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Descinderi masive în Sintești: Au fost date sute de amenzi și s-au întocmit zeci de dosare penale