Antena Meniu Search
x

Video Primărie din Buzău, amendată de Garda de Mediu din cauza gunoiului menajer aruncat de localnici la întâmplare

Primăriile pe terenurile cărora se depozitează gunoaie riscă amenzi usturătoare. Aşa s-a întmplat şi în Buzău, acolo unde Primăria comunei Luciu a primit amenda maximă, de 15.000 de lei, de la Garda de Mediu. S-a întâmplat după ce localnicii au aruncat gunoaiele la întâmplare pe un teren de la marginea satului, chiar dacă primăria a încheiat un contract cu o firmă de salubritate.  

de Redactia Observator

la 08.04.2022, 08:33

Vezi și

Cu căruțele încărcate cu gunoaie, sătenii se opresc la marginea satului, la groapa pentru resturi vegetale. Au transformat întreaga zonă într-un focar de infecţie, după ce vântul a împrăştiat materialele plastice și alte deșeuri toxice pe tot islazul.

Carmen Ichim - comisar șef Garda de mediu Buzău: Primăria Luciu, sau reprezentanţii primăriei, au încercat să facă depozit pentru depozitarea deşeurilor rezultate din agricultură, dar, din păcate, oamenii nu au înţeles acest lucru şi au mai depozitat deşeuri reciclabile, inclusiv deşeuri menajere pe acel amplasament. 

15.000 de lei amendă pentru gunoiul menajer

Iar bună de plată este Primăria Luciu, amendată de Garda de Mediu cu 15.000 de lei. Primarul localității recunoaște că nu a sancţionat nici un localnic pentru depozitarea ilegală a gunoiului menajer.

Pe acelaşi subiect

Mircea Frățilă, primar Luciu: - Aţi amendat vreodată, până acum, pe cineva care a adus gunoi aici?

- Sincer vă spun, nu. Pentru că, după ce că suntem aşa cum suntem, un sat departe de oraş, să mai aplicăm şi amenzi înseamnă, totuşi, o povară a cetăţeanului.  

Unii localnici recunosc că nu au contract cu societatea de salubritate și că dau foc gunoaielor în propriile curți. În unele cazuri, preţul de 30 de lei pe lună pentru acest serviciu este prea mare, iar unii nu şi-l permit.

Localnică: Noi îl ardem în butoi de fier acasă şi cenuşa o ducem pe pământul pe care îl avem.

Pentru ca termenul de conformare este de o luna de la primirea amenzii, autoritățile se grăbesc sa între în legalitate. Vor să amenajeze platforme betonate pentru gunoiul de grajd și pentru asta încearcă să atragă fonduri de la Ministerul Mediului. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Primărie din Buzău, amendată de Garda de Mediu din cauza gunoiului menajer aruncat de localnici la întâmplare