Antena LIVE

Curs valutar

Video

Afacerea unică pornită de Mihai în Baia Mare. Clienţii comandă şi plătesc cât vor

Din cămara bunicii, ajungem în restaurantele moderne. Acolo unde nu mulţi români îşi mai permit să pună piciorul. În contextul preţurilor tot mai mari, nu exagerăm deloc când spunem că mâncatul în oraş a devenit un lux. Un sfert dintre români nu au bani să iasă nici măcar o dată pe lună în localuri, arată datele Eurostat. Câştigaţi în toată această ecuaţie sunt patronii de restaurante care vin cu concepte inedite, ca să îşi ţină clienţii aproape.

De la 06.11.2024, 17:54
WhatsApp
Galerie (2)
Afacerea unică pornită de Mihai în Baia Mare. Clienţii comandă şi plătesc cât vor

Administratorul acestui local din Centrul Vechi al oraşului Baia Mare a venit pe piaţă cu un concept nou în industria HoReCa. Vii, comanzi masa de prânz şi plăteşti cât doreşti. Din meniu fac parte şi preparate mai deosebite, cum ar fi fructele de mare.

"Interesant! Analizez în funcţie de elementele din care sunt compuse preparatele şi fac şi eu o comparaţie cu ce e în oraş, la alte restaurante. Nici să nu iasă în pierdere restaurantul", a declarat un client. "De exemplu ieri la meniul zilei a fost supă de peşte şi tagliatele cu creveţi, mi s-a părut foarte ok şi am lăsat un preţ considerabil, cum am crezut eu!", a spus un alt client.

Câţi bani lasă clienţii pe mâncare

În general, clienţii lasă între 20 şi 35 de lei, pentru două feluri de mâncare. "De la ora 12 până la ora 1, cât doreşte să plătească în felul în care i-a placut lui mâncarea. Dacă consideră că merită o sumă de bani, o plăteşte, dacă consideră că merită mai puţin, plăteşte mai puţin! La început lumea a fost un picuţ reticentă, e puţin ruşinoasă să plătească cât consideră ea", a precizat Mihai Denciuţ, administrator local.

În alt local, conceptul "All you can eat" a triplat numărul clienţilor. Până acum un an, la orele prânzului, de abia dacă erau 50 de oameni care mâncau aici. Acum, chiar şi 180 de persoane pe zi vin să savureze preparatele. "Implică 3 ciorbe pregătite în fiecare zi, 3 garnituri, 3 feluri de bază şi mai multe tipuri de aperitive reci. Ideea este: ce punem în farfurie, trebuie să mâncăm! Nu rispim mâncarea, poţi să iei cât vrei, dar mânâncă cât iei", a explicat Diana Zoicaș, administrator restaurant.

Ieşitul în oraş, mai scump cu 10%

"Pauza mea e de o jumătate de oră, poţi să vii să te autoserveşti repede, îţi iei, mănânci, mâncarea e preparată ca la mama acasă", a spus o clientă. "O idee foarte bună pentru linia de autoservire. Clientul poate nu are poftă de aia, are poftă de aia, poate să facă o selecţie, să pună 2,3 feluri din meniuri", a declarat un client.

Din topul celor mai consumate feluri la restaurante fac parte preparatele italieneşti, americane şi arăbeşti. Pizza, burgerul şi shaorma i-au cucerit pe români. Doar că în ultima vreme apucă să le savureze tot mai rar. Potrivit celor mai recente date ale Institutului Naţional de Statistică, ieşitul în oraş ne costă cu 10% mai mult acum, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Redactia Observator

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

mancare restaurant local clienti
Întrebarea zilei
Aţi decis cu cine votaţi în primul tur la alegerile prezidenţiale?

DA

NU

*după apăsarea butonului "Votează" pagina se va reîncărca pentru afișarea rezultatelor

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰

Stiri Sportive Citește și
Leguma din România pentru care străinii ar putea sta la coadă. A fost...
Fanatik.ro
Publicat 23.11.2024
Colonel american: Rusia are tot dreptul să atace NATO acum
spotmedia.ro
Publicat 21.11.2024
Culmea birocrației: O fetiță trecută, din greșeală, băiat în certificatul...
spotmedia.ro
Publicat 20.11.2024
Cum vede alegerile MEDICUL român din Franța DECORAT de Macron. ”Țara...
Gandul
Publicat 23.11.2024
Cum arată polata construită în Clisura Dunării. Șoseua spectaculoasă din...
Adevărul
Publicat 23.11.2024
Cel mai scump obiect din garderoba Iulianei Pepene. Câți bani a dat...
A1
Publicat 22.11.2024
Horoscopul zilei de 24 noiembrie 2024. Balanțele au parte de o perioadă...
CaTine
Publicat 23.11.2024
Andrei Rotaru și Cristina, femeia pe care a părăsit-o pentru ispita Diandra, au...
spynews.ro
Publicat 22.11.2024
S-au aliat OFICIAL cu Kosovo împotriva României în războiul de la TAS:...
GSP
Publicat 22.11.2024
Clădirea emblematică din București, demolată. Palatul impunător a fost...
Click.ro
Publicat 21.11.2024
Cum folosesc hackerii scrisorile fizice pentru atacurile cibernetice. Strategia de...
Useit
Publicat 23.11.2024
Doliu în lumea artistică din România! Artistul a suferit un infarct înaintea...
Redacţia.ro
Publicat 23.11.2024
Cine a ucis-o pe Cristina? Dosarul de crimă în care e implicat fiul unui...
libertatea.ro
Publicat 23.11.2024
Lady Gaga va lansa albumul „LG7” în 2025. Prima piesă de pe acest proiect...
ZU
Publicat 23.11.2024
Chec de post cu dovleac copt, foarte aromat și colorat
Hello taste
Publicat 22.11.2024
Cum să devii cea mai bună bunică din lume. Activitățile care te pot apropria...
Deparinti
Publicat 23.11.2024
România, înspre recesiune. De ce au ajuns previziunile economice să...
ziare.com
Publicat 23.11.2024
Cine pleacă din distribuția seriei Golden Boy – Dragoste rebelă. Este vorba...
Happy
Publicat 22.11.2024
Nouria Nouri, fosta soție a lui Daniel Iordăchioaie, și-a cunoscut actualul...
DIVA
Publicat 23.09.2024
Legătura dintre acnee și sindromul ovarelor polichistice. Cum îți poate afecta...
Medicool
Publicat 23.11.2024