Antena LIVE

Curs valutar

Video

Afacerea unică pornită de Mihai în Baia Mare. Clienţii comandă şi plătesc cât vor

Din cămara bunicii, ajungem în restaurantele moderne. Acolo unde nu mulţi români îşi mai permit să pună piciorul. În contextul preţurilor tot mai mari, nu exagerăm deloc când spunem că mâncatul în oraş a devenit un lux. Un sfert dintre români nu au bani să iasă nici măcar o dată pe lună în localuri, arată datele Eurostat. Câştigaţi în toată această ecuaţie sunt patronii de restaurante care vin cu concepte inedite, ca să îşi ţină clienţii aproape.

De la 06.11.2024, 17:54
WhatsApp
Galerie (2)
Afacerea unică pornită de Mihai în Baia Mare. Clienţii comandă şi plătesc cât vor

Administratorul acestui local din Centrul Vechi al oraşului Baia Mare a venit pe piaţă cu un concept nou în industria HoReCa. Vii, comanzi masa de prânz şi plăteşti cât doreşti. Din meniu fac parte şi preparate mai deosebite, cum ar fi fructele de mare.

"Interesant! Analizez în funcţie de elementele din care sunt compuse preparatele şi fac şi eu o comparaţie cu ce e în oraş, la alte restaurante. Nici să nu iasă în pierdere restaurantul", a declarat un client. "De exemplu ieri la meniul zilei a fost supă de peşte şi tagliatele cu creveţi, mi s-a părut foarte ok şi am lăsat un preţ considerabil, cum am crezut eu!", a spus un alt client.

Câţi bani lasă clienţii pe mâncare

În general, clienţii lasă între 20 şi 35 de lei, pentru două feluri de mâncare. "De la ora 12 până la ora 1, cât doreşte să plătească în felul în care i-a placut lui mâncarea. Dacă consideră că merită o sumă de bani, o plăteşte, dacă consideră că merită mai puţin, plăteşte mai puţin! La început lumea a fost un picuţ reticentă, e puţin ruşinoasă să plătească cât consideră ea", a precizat Mihai Denciuţ, administrator local.

În alt local, conceptul "All you can eat" a triplat numărul clienţilor. Până acum un an, la orele prânzului, de abia dacă erau 50 de oameni care mâncau aici. Acum, chiar şi 180 de persoane pe zi vin să savureze preparatele. "Implică 3 ciorbe pregătite în fiecare zi, 3 garnituri, 3 feluri de bază şi mai multe tipuri de aperitive reci. Ideea este: ce punem în farfurie, trebuie să mâncăm! Nu rispim mâncarea, poţi să iei cât vrei, dar mânâncă cât iei", a explicat Diana Zoicaș, administrator restaurant.

Ieşitul în oraş, mai scump cu 10%

"Pauza mea e de o jumătate de oră, poţi să vii să te autoserveşti repede, îţi iei, mănânci, mâncarea e preparată ca la mama acasă", a spus o clientă. "O idee foarte bună pentru linia de autoservire. Clientul poate nu are poftă de aia, are poftă de aia, poate să facă o selecţie, să pună 2,3 feluri din meniuri", a declarat un client.

Din topul celor mai consumate feluri la restaurante fac parte preparatele italieneşti, americane şi arăbeşti. Pizza, burgerul şi shaorma i-au cucerit pe români. Doar că în ultima vreme apucă să le savureze tot mai rar. Potrivit celor mai recente date ale Institutului Naţional de Statistică, ieşitul în oraş ne costă cu 10% mai mult acum, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Redactia Observator

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

mancare restaurant local clienti
Întrebarea zilei
Concediu de odihnă pentru burnout. Credeţi că iniţiativa ar trebui pusă în practică mai repede?

Da

Nu

*după apăsarea butonului "Votează" pagina se va reîncărca pentru afișarea rezultatelor

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰

Stiri Sportive Citește și
Locul superb din România pe care puțini îl vizitează. Este traversat de...
Fanatik.ro
Publicat 06.11.2024
A fost descoperită steaua care se rotește de 716 ori pe secundă!
spotmedia.ro
Publicat 06.11.2024
Acești șobolani uriași pot fi cea mai eficientă armă împotriva unei...
spotmedia.ro
Publicat 04.11.2024
Orașul din România în care a apărut bancnota de „zero lei”. Cum arată
Gandul
Publicat 06.11.2024
Cum va afecta victoria lui Donald Trump politica Uniunii Europene. Avantaje şi...
Adevărul
Publicat 06.11.2024
Asia Express sezonul 7, 5 noiembrie 2024. Concurenții au ajuns la un câmp cu...
A1
Publicat 06.11.2024
Horoscopul zilei de 7 noiembrie 2024. Gemenii sunt pregătiți pentru o schimbare....
CaTine
Publicat 06.11.2024
Dani de la Insula Iubirii, partea lui de adevăr după ce a fost acuzat că a fost...
spynews.ro
Publicat 06.11.2024
Românca l-a cucerit pe Radu Banciu: „Fardată, e cea mai frumoasă femeie din...
GSP
Publicat 05.11.2024
Ecuația care dă bătăi de cap românilor. Trebuie mutat un singur băț de...
Click.ro
Publicat 06.11.2024
Un influencer pro-Trump a recunoscut că a primit bani de la un agent rus. Ce...
Useit
Publicat 06.11.2024
Acum s-a aflat totul. De ce inundațiile din Spania au făcut atât de multe victime
Redacţia.ro
Publicat 02.11.2024
Ce înseamnă pentru Ucraina, Orientul Mijlociu și China întoarcerea lui Donald...
libertatea.ro
Publicat 06.11.2024
Ariana Grande a strălucit la premiera filmului „Wicked” din Sydney,...
ZU
Publicat 06.11.2024
Câtă sare se pune la castraveții murați. Trucurile care îi fac cei mai buni
Hello taste
Publicat 06.11.2024
Când începe vacanța de Crăciun 2024 pentru elevi și cât durează. Câte...
Deparinti
Publicat 06.11.2024
NASA dezvăluie evenimente misterioase din satelit: ”Se...
ziare.com
Publicat 06.11.2024
Ninel Conde și soțul împlinesc 1 an de când s-au căsătorit. Bărbatul este...
Happy
Publicat 06.11.2024
Nouria Nouri, fosta soție a lui Daniel Iordăchioaie, și-a cunoscut actualul...
DIVA
Publicat 23.09.2024
Cât de sănătos este să speli ouăle înainte de consum. Cum le poți depozita...
Medicool
Publicat 06.11.2024