Au apărut primele căpşuni româneşti în pieţe. Cu cât se vinde un kilogram
Pe o piaţă invadată de căpşuni din Grecia şi Turcia, au apărut şi fructele româneşti. Temperaturile de vară de săptămâna trecută au fost de mare ajutor, iar primele căpşuni s-au copt cu trei săptămâni mai devreme în solariile unui producător din Bihor. E drept, nu sunt chiar pentru orice buzunar.
De Redactia Observator la 19.04.2024, 17:32Primăvara vine cu daruri dulci: primele căpşuni au început deja să se coacă în solariile din judeţul Bihor spre bucuria pofticioşilor. Iar prognoza este excelentă...
Leo Piț: Anul ăsta a început cu trei săptămâni mai devreme faţă de anul trecut. Vremea foarte caldă ne-a adus în aprilie să avem căpşuni, ceea ce e bine şi pentru noi şi pentru cei care iubesc aceste fructe delicioase. Aproximativ sfârşitul lui mai- începutul lui iunie, sperăm să fie cam până atunci producţia aici la noi.
Preţul unui kilogram de căpşuni româneşti în pieţe
Pentru a fi siguri că fructele sunt sănătoase şi gustoase, cultivatorii muncesc cel puţin 6 luni pe an. Ca să obţină o producţie de acest gen, Leo a învățat ani buni despre secretele fructelor.
- Meghan Markle lansează primul produs din noul brand de lifestyle. Ducesa de Sussex s-a apucat să vândă dulceaţă...
- Afacerea în care Cristian a investit toţi banii câştigaţi în 2 ani în Anglia. A vândut deja toată recolta cu...
- Cât a ajuns să coste o caserolă de căpşuni româneşti, în luna noiembrie. Fructele ar fi mai aromate acum...
Leo Piț: La doi ani, tot ce se vede aici trebuie scos afară. Totul arat, discuit, frezat, pregătit înapoi, bilonat, plantat, irigaţie săptămânal, plivit, oameni care trebuie să vină la plivit. Sunt o grămadă de lucruri care tebuie făcute. Avem şi bondari care fac polenizarea la flori, ca să fie căpşuna cât mai bună şi mai frumoasă.
Peste o săptămână, cantitatea de căpșuni culeasă va fi triplă. Cultura de căpşuni se întinde pe un hectar, iar fructele proaspete ajung în fiecare dimineaţă la orădeni.
40 de lei costă un kilogram de căpşuni. Preţul va scadea la jumătate în câteva săptămâni, odată cu apariţia fructelor din plantaţii descoperite.