Antena Meniu Search
x

Video Cât a ajuns să coste o caserolă de căpşuni româneşti, în luna noiembrie. Fructele ar fi mai aromate acum decât în vară

Avem fructe de primăvară în plină toamnă, în pieţe. Căpşunele româneşti sunt pe tarabe iar cumpărătorii promit că gustul este cel autentic. Întrebarea este însă cât plătim pentru ele. 

de Redactia Observator

la 09.11.2023, 12:48

Vezi și

Acum în "extrasezon" fructele sunt şi mai gustoase şi mai aromate decât erau pe timpul verii. Spun fermierii că dacă vremea va fi în continure aşa de călduroasă şi însorită cum a fost în ultimele săptămâni nu este exclus să avem chiar şi pe mesele de Crăciun căpşuni proaspete româneşti. Se găsesc în plantaţie dar la cantităţi ajunse la jumătate faţă de perioada verii, astfel preţul este şi el cu mult mai mare, dublu.

Încălzirea globală încurajează recolta târzie

Pentru o caserolă cu aproximtiv 300 de gr de fructe plătim acum 15 lei, în vară era la jumătate preţul la aceeaşi cantitate. În plantaţie, ne spuneau producătorii că încă există fructe dar şi flori. Unele căpşuni vor putea fi culese săptămâna viitoare dacă vremea va fi în continuare frumoasă. Vor apărea şi altele, în cantităţi din ce în ce mai mici.

Nu doar în cazul fructelor vorbim de un sezon mult mai lung, ne spuneau producătorii că de la un an la altul perioadele de recoltare atât pentru fructe, dar şi pentru legume, sunt tot mai lungi pentru că este din ce în ce mai cald. Găsim în pieţe în continuare legume care nu ar mai fi trebuit să fie la această perioadă, cum sunt păstăile, roşiile şi castraveţii iar preţurile sunt mai mici faţa de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri economice » Cât a ajuns să coste o caserolă de căpşuni româneşti, în luna noiembrie. Fructele ar fi mai aromate acum decât în vară