Antena Meniu Search
x

Video Afacerea în care Cristian a investit toţi banii câştigaţi în 2 ani în Anglia. A vândut deja toată recolta cu 30 lei/kg

Oltenii vor să fie căpşunari în ţara lor. În zona celebrilor pepeni de Dăbuleni, fermierii experimentează şi alte culturi care le aduc profituri dulci. Solul nisipos este perfect pentru căpşuni, iar în ultimii ani suprafaţa cultivată a crescut de zece ori. Fructe vor apărea în curând pe piaţă, la un preţ dublu faţă de cele de import

de Redactia Observator

la 07.04.2024, 19:30

Vezi și

"Sunt bune rău!" La doi paşi de Dăbuleni, nu mai sunt doar pepeni cât vezi cu ochii pe câmp. Pe aproape 30 de hectare, producătorii din Dolj au început să cultive căpşuni.

Afacerea pornită de Cristian după 2 ani la muncă în Anglia

"La un hectar sunt de lubeniţe, minim 50-60 de tone, care trebuie să treacă de trei ori prin mâinile noastre, adică e foarte multă muncă fizică şi s-a reprofilat foarte multă lume la căpşuni. Şi aici e de muncă, dar nu atâta greutate", spune Cristian Teşilă, producător.

După doi ani petrecuţi în Anglia, Cristian s-a întors acasă şi a investit toţi banii câştigaţi în agricultură. A vrut să încerce şi altceva şi flerul i-a fost răsplătit: a plantat pe lângă celebrele lubeniţe şi căpşuni. "E primul an în care am cultivat căpşuna şi avem aici 10 ari de solar şi afară încă aproximativ vreo 70 de ani, dar alea mai durează ceva. Ăsta e un mare avantaj al zonei noastre, nisipul ăsta, pentru că le dă dulceaţă, asta ajută", adaugă Cristian Teşilă, producător.

Pe acelaşi subiect

Recolta e deja vândută, cu 30 de lei pe kg

Cultura de căpşuni dă roade dulci. Recolta de acum e deja toată vândută, pe comandă, la un preţ de 30 de lei pe kilogram. În pieţe, căpşunile de import se vând la jumătate de preţ. 

"Chiar dacă e mai scump, eu aş vrea româneşti. Aşa cumpăr şi castraveţi şi roşii, prefer produsele româneşti. Fiind româneşti sunt mai proaspete, au alt gust", este de părere un român. "Româneşti! Alea de import nu au niciun gust. Sunt mai scumpe, dar sunt şi mai bune", crede un altul. "Dacă sunt gustoase, nu contează preţul", spune altcineva.

Producătorii din Dolj ne liniştesc: nu renunţă de tot la celebrii pepeni şi promit că în iunie vom vedea la tarabe tot ce au mai bun. Speră, însă, ca în câţiva ani căpşunile de Dăbuleni să aibă acelaşi renume ca lubeniţele din Oltenia. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 6 voturi
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri economice » Afacerea în care Cristian a investit toţi banii câştigaţi în 2 ani în Anglia. A vândut deja toată recolta cu 30 lei/kg