Câţi bani primesc săptămânal de la părinţi copiii din România. Lunar, cheltuie sute de lei
Copiii din România primesc o alocaţie medie săptămânală din partea părinţilor de 53 de lei, în martie 2024, în uşoară scădere (- 1%) faţă de aceeaşi lună a anului anterior, relatează zf.ro, potrivit datelor colectate de Revolut pe baza conturilor dedicate tinerilor sub 18 ani.
De Redactia Observator la 12.04.2024, 10:52Suma medie cheltuită de copii într-o lună cu cardurile Revolut <18 este de 339 lei, cu 26% mai mult faţă de perioada similară din 2023. Soldul zilnic într-un cont pentru copii în martie 2024 vs. martie 2023 a fost acelaşi, de aproximativ 150 de lei.
Alocaţia a crescut la 292 lei
Din ianuarie 2024, alocaţia de stat pentru copii a crescut cu 13,8% la 292 de lei, relatează Mediafax.
Produsul Revolut <18 este disponibil în mai mult de 20 de pieţe, printre care Regatul Unit, Spaţiul Economic European (SEE) inclusiv România, Australia, Singapore, SUA. În ultimul an, baza de clienţi pentru aceste conturi junior din România - incluzând copiii şi părinţii sau tutorii - a crescut cu 65%.
- "Într-o lună, fac cât alţii într-un an". Un tânăr se laudă că a dat lovitura după ce şi-a luat al doilea job
- Afacere pornită din lenea consumatorilor. Hoţii fură PET-urile cu sigla SGR din pubele şi fac sume mari zilnic
- "Sunt pensionar şi nu prea se cunoaşte". Inflaţia a scăzut doar pe hârtie: produsele care s-au scumpit cel mai...
La nivel internaţional, Revolut a ajuns la peste 2 milioane de utilizatori ai Revolut <18, aplicaţia special concepută pentru copii şi adolescenţi cu vârste între 6 şi 17 ani. Numărul total al clienţilor (părinţi şi copii) care folosesc această aplicaţie depăşeşte 3,5 milioane de utilizatori.
Revolut modifică aspectul aplicatiei şi adaugă noi facilităţi, precum un instrument de analiză a cheltuielilor şi bugetului, pentru a creşte interesul copiilor faţă de gestionarea propriilor fonduri, dar şi elemente de design care aduc un plus de personalizare, cum sunt wallpaper-ele.
Alte funcţii adăugate: buzunarele electronice, puşculiţe digitale în care tinerii pot pune deoparte fonduri pentru diverse obiective, opţiunea de rotunjire a mărunţişului, disponibilă gratuit pentru toţi utilizatorii, indiferent de planul deţinut de adultul căruia i se asociază contul pentru copii. În România, obiectivele cel mai des setate de tineri sunt: rezerve/economii, cadouri, gadget-uri.