Antena Meniu Search
x

Video "Într-o lună, fac cât alţii într-un an". Un tânăr se laudă că a dat lovitura după ce şi-a luat al doilea job

Mai multe joburi! Asta îşi doresc angajaţii din România, de la pandemie încoace. Munca din confortul casei, dar şi cheltuielile tot mai mari i-a făcut pe mulţi să-şi suplimenteze veniturile cu un al doilea job. Specialiştii avertizează: mai multe activităţi pot aduce sume importante la buget, dar am putea ajunge în pragul epuizării. 

Ingrid Tîrziu
de Ingrid Tîrziu

la 11.04.2024, 21:22

Vezi și

Când faci ce-ţi place, nu simţi oboseala. Daniela este cântăreaţă, artizan, ursitoare şi are şi un job de birou. 

Daniela: Mă ocup şi de social media şi fac SEO şi copyrighting pentru diverse companii. Când am o zi plină, lucrez toată ziua! Mă aşez dimineaţa la calculator la 9 sau 10 şi termin seara la 10, 11 noaptea. 

Şi prietena ei, Ana, este artistă şi poartă mai multe pălării profesionale. 

Ana: Fac şi parte de social media, tot ce înseamnă partea de creare de conţinut.  Mă ocup de voiceover la videoclipurile create la un bazin de înot. Îmi doresc şi mai mult, de aceea trag tare şi muncesc pe toate părţile. 

Pe acelaşi subiect

Pentru mulţi români, să rămâi blocat într-o singură profesie nu mai intră în planul de carieră.

Gabriel Marian: Într-o lună, fac cât alţii într-un an! Raportat la salariul mediu. Poate să fie o şedinţă foto la care stau 4-5 ore, ori filmare cu vreo vedetă 10-12 ore. Filmez, editez şi postez. 

Alexe Dan, barman: Mă ocup de evenimente, social media, reclame, consultanţă pentru diferite cafenele. Dacă am nevoie de o perche de tenişi sau un telefon nou, trebuie să mai trag puţin de mine şi să mai muncesc. 

Datele platformelor de recrutare confirmă interesul tot mai mare pentru al doilea job. 

"În ultimii doi ani, peste 44% dintre angajaţii români au declarat că mai au nevoie de un job pentru a-şi suplimenta veniturile. Printre cele mai populare domenii pentru un al doilea job se numără contabilitatea, social media sau imobiliarele", transmite Ingrid Tîrziu, reporter Observator. 

Ana Vişan, director comunicare platformă de recrutare: Doar în primul trimestru din an, căutările strict pe part-time au crescut cu peste 30%. Sunt destul de multe joburi, unde angajatorii sunt dispuşi să angajeze şi part-time, deşi ar avea nevoie de oameni fulltime.

Raluca Dumitra, director de marketing platformă de recrutare: Dacă ne uităm la 2024. Doar 4% au fost joburi remote. Dacă ne uităm însă pe partea cealaltă, a cererii pentru ele, vedem că avem 13% dintre aplicări care merg spre joburile remote. 

Specialişti estimează că trendul angajatului cu mai multe joburi nu va avea totuşi viitor pe termen lung.

Sorina Faier, specialist în HR: Sunt convinsă că în următorii ani aceşti influenceri sau ajutoarele de influenceri, mai ales în muncile repetitive vor fi înlocuite de IA. Vor apărea meserii noi, vor dispărea meserii vechi. 

Datele arată că alte motive pentru care românii vor un job nou sunt beneficiile salariale, colegi mai prietenoşi sau oportunităţi noi. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri economice » "Într-o lună, fac cât alţii într-un an". Un tânăr se laudă că a dat lovitura după ce şi-a luat al doilea job