Ce se întâmplă cu ratele noastre? Avocații ne dau răspunsul
Este întrebarea care ne macină pe mulţi dintre noi în această perioadă, chiar dacă autorităţile vin mereu cu explicaţii.
De Redactia Observator la 07.04.2020, 11:40- EDIŢIE SPECIALĂ Observator. Primele EXIT POLL-uri ale Alegerilor Prezidenţiale, ora 21:00, LIVE la Antena 1
- COMPARAŢIE. Prezenţa la vot pe ore în primul tur al alegerilor prezidenţiale din 2014, 2019 şi 2024
Este întrebarea care ne macină pe mulţi dintre noi în această perioadă, chiar dacă autorităţile vin mereu cu explicaţii.
O echipă de avocaţi răspund de luni până vineri, gratuit, la toate întrebările din domeniul juridic pe care românii le-au.
Am stat şi noi de vorbă cu “avocaţii de gardă” care ne-au explicat, pe înţelesul tuturor, ce soluţii au cei cu credite, în această perioadă.
Andrei Dumitrescu, avocat: Exista o serie de conditii care trebuie indeplinite pentru a putea beneficia de facilitatile impuse de ordonanta. Una din ele ar fi ca persoanele care apeleaza la facilitatea de amanare a platii sa nu inregistreze restante. Daca o fac acestea ar trebui achitate inainte de depunerea cererii. O particularitate o considera si faptul ca pentru creditele acordate pe o perioada indelungata de timp si care sa spunem pentru limita de varsta se impune o restructurare a acestora pentru ca ele nu vor putea depasi perioada maxima pentru care au fost contactate. Motiv pentru care in momentul in care se va relua plata sumele datorate vor fi recalculate si vor majora rata finala. Dobanda afferent perioadei de suspender se capitalizeaza este un alt lucru important de stout si se va achat in maximum 60 de rate lunare de la momentul reluarii platii. Pentru profesionistii si persoanele juridice care apeleaza la aceasta masura este necesara obtinerea acelui ceritficat de stare de urgenta pe care il elibereaza Ministerul Economiei in conditiile legii speciale care sa ateste imprejurarea dificultatii financiare in care se afla acestia din motivele pandemiei de coronavirus.