Cu cât îşi vinde un tânăr inelul de logodnă luat cu 8.000 de lei. "Nu a mai vrut să-l ofere"
Iubirea dispare, dar inelele de logodnă rămân şi sunt vândute la amanet sau online. Iar ghinionul unora devine norocul altora pe piaţa second hand. Mulţi trec peste superstiţia că, o dată purtate, ar aduce ghinion şi cumpără chilipiruri chiar şi la jumătate de preţ. Dincolo de faptul că sunt o declaraţie de dragoste, inelele de logodnă sunt şi o dovadă a statutului.
De Redactia Observator la 05.01.2024, 21:32- Alege ce urmează! Tu eşti liderul! Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegeri, faţă în faţă cu Alessandra Stoicescu de la ora 19:30, la Antena 1
- Platforma care a prezis victoria lui Donald Trump scrie despre cine va câştiga alegerile în România. Clasamentul Polymarket
Tânăr: Se vinde pentru că nu mai există cui să i-l dau! 2.800 de lei.
Tânăr: Încă este disponibil! Nu este al meu, este al fratelui meu, din păcate nu a mai vrut să-l ofere! Inelul a fost 7.000-8.000 de lei.
Reporter: Şi acum îl daţi cu 4.000.
Tânăr: Exact!
Dragostea se vinde la jumătate de preţ după despărţire
"Inel de logodnă solitaire 7460 de lei nou, cu etichetă. Inel de logodnă, mărimea 47, 2800 de lei, nou, fără etichetă.. Inel de logodnă cu diamante, 3400 de lei. Aşa arată majoritatea anunţurilor la inele de logodnă pe site-urile de profil. Cei care nu vor să îşi vândă pe internet inelele, aleg varianta mai simplă: merg la amanet", spune Ingrid Tîrziu, reporter Observator.
George Farisău, amanetar: Majoritatea clienţilor au numai inele de logodnă. Vin cu aşa ceva. Majoritatea vin şi le iau înapoi, că ţin la ele. Este 160 de lei pe gram şi dacă vreţi să cumpăraţi 249 de lei.
Gheorghe Seculeanu, manager amanet: Zilnic vin oamenii la noi. În primul rând pentru bani, în al doilea rând, se mai desparte lumea.. În caz că nu vin în 40 de zile să scoată bijuteriile de la amanet, le dăm către topit.
Cine are buget mai mare, merge la sigur, în magazinele de bijuterii.
Nicolae Braşoveanu, manager magazin bijuterii: Cele care nu au diamante pornesc de pe la 5000 de lei, cele din aur, iar inelele cu diamant, în funcţie de carotajul lor, pornesc de pe la şase, şapte mii de lei şi pot ajunge până la 20, 30 de mii de lei.
Tânăr: Am luat cândva şi de la amanet, dar nu inel de logodnă! Inelul de logodnă să fie ceva mai special, să caut ceva mai frumos!
Tânăr: Depinde fiecare de bugetul pe care îl are. Important este ceea ce oferă până la urmă!
Sociologii spun că inelul de logodnă poate fi un indicator pentru nivelul financiar al bărbatului care îl cumpără.
Dan Petre, sociolog: În condiţiile în care inelul reprezintă o măsură a puterii financiare, este un mesaj mai puternic dacă reuşeşti să-l iei la un preţ mai mic decât cel din magazin. Cea care îl primeşte nu ştie de faptul că este luat la mâna a doua şi faptul că este o diferentă financiară foarte mare care poate să acopere superstiţia de a nu folosi ceva ce deja a fost folosit.
O regulă nescrisă spune că valoarea inelului de logodnă ar trebui să fie egală cu salariul pe două luni al bărbatului. În realitate, statisticile arată că bărbaţii români dau pe un inel de logodnă între 1.500 şi 25. 000 de lei, iar cei mai mulţi au încredere în gusturile lor şi le aleg singuri.