Dubai, un paradis turistic și imobiliar pentru români. Cum se pot face afaceri bănoase prin cumpărarea și închirierea de apartamente
Oraşul zgârie norilor şi al luxului, Dubai atrage tot mai mulţi români. Şi nu doar pentru vacanţe. Pentru preţuri care rivalizează cu cele de la noi, românii îşi cumpără apartamente în Dubai pe care apoi le închiriază. Iar veniturile de pe urma lor nu sunt deloc de neglijat. O echipă Observator a ajuns acolo şi a studiat piaţa imobiliară din oraşul viitorului.
De Alexandra Marin la 07.12.2021, 20:27Cu un paşaport şi două sute de mii de euro, puteţi deveni proprietarii unui apartament în centrul luxului. Nu puţin români aleg să-şi cumpere locuinţe în Dubai. Octavian deja locuieşte acolo şi acum a mai cumpărat un apartament pe care vrea să-l închirieze.
Octavian Şerban, român în Dubai: Anul trecut, în pandemie, am început să studiez piaţa imobiliară din Emirate. Ştiu că atunci când spui apartament pe insula palmier sună luxurios, dar e un proiect accesibil. Nu am avut toţi banii cash pentru achiziţia apartamentului, dar dezvoltatorul imobiliar îmi oferă facilităţi de plată. Iniţial am dat un avans, ulterior voi plăti în rate în următorii 3 ani.
Speră să îşi recupereze investiţia în cel mult zece ani.
Preţul unui apartament în Dubai - de la 170.000 de euro la câteva milioane
- Pufuleţii româneşti care au cucerit lumea. Pleacă din Băicoi şi ajung pe rafturile magazinelor din New York,...
- Expo Dubai: România a adus apa minerală în mijlocul deșertului, cu un aqua bar și un somelier de apă. Conceptul...
- Dubai se laudă cu piscina suspendată aflată la cea mai mare înălţime. Intrarea costă între 40 şi 90 de...
Alexandra Marin, reporter Observator: În Dubai, pentru un apartament într-o zonă bună, preţul pe metru pătrat porneşte de la 2.700 de euro, dar de la un bloc la altul sau chiar şi de la un etaj la altul în acelaşi bloc, preţul poate să ajungă de 5 sau chiar şi de 10 ori mai mare.
Un apartament închiriat în regim hotelier poate aduce venituri lunare şi de peste patru mii de euro. Dar nu e doar asta.
Andreea Popa, manager agenţie imobiliară: În Dubai nu există impozit pe proprietate şi poate mai important, ceva ce din păcate în România nu există, este că aici nu se plăteşte TVA pe zona rezidenţială.
Avantaje pentru cei care dețin proprietăți în Dubai
Aşa că cine a avut cu ce a investit aici. În plus, sunt români care au ales să meargă chiar mai departe, nu s-au mulţumit doar cu închirierea unui apartament. Cumpără terenuri şi construiesc blocuri. Iar profitul e pe măsură.
Andreea Popa, manager agenţie imobiliară: Personal, nu fac faţă să vorbesc cu toţi românii care mă caută într-o zi. Nu toată lumea cumpără, dar procesul de absorbţie este de peste 65-70%.
Cine deţine o proprietate în Dubai, primeşte automat licenţa pentru a derula afaceri pe teritoriul Emiratelor Arabe Unite. Aşa că sunt şi mulţi oameni de afaceri români în zonă, în special cu bussines-uri în turism şi imobiliare.
Alina, proprietar în Dubai: Este prima investiţie la care te gândeşti când ajungi în Dubai. Este cel mai important emirat care se susţine din afaceri imobiliare. Aici este de ajuns să îţi cumperi un apartament, nu e nevoie să locuieşti aici, pleci la tine acasă, intoduci apartamnetul în sisteuml de home holidays şi se va amaritza mai repede decât oriunde în lume şi va aduce şi un profit considerabil.
Iar unii dezvoltatori chiar plătesc biletul de avion şi cazarea pentru potenţiali clienţi, în speranţa că aceştia vor decide să investească aici.