Facturi mai mari la telefonie și internet. Ordonanţa "lăcomiei" continuă să lovească în buzunarele românilor
Milioane de români plătesc facturi mai scumpe la telefonie, cablu şi internet faţă de anul trecut. Ordonanţa "lăcomiei" continuă să lovească în buzunarele lor. Cei mai importanţi operatori din domeniul telecomunicaţiilor au anunţat deja noile tarife.
De Redactia Observator la 19.03.2019, 20:44- Filmul tragediei din Vâlcea, unde o şoferiţă de 23 de ani, tatăl şi nepoţelul de 5 ani au plonjat cu maşina în râul Olt. DETALII la Observator 13:00
- Cum putem reduce dobânda unui credit. La ce să fim atenţi atunci când ne împrumutăm
Milioane de români plătesc facturi mai scumpe la telefonie, cablu şi internet faţă de anul trecut. Ordonanţa "lăcomiei" continuă să lovească în buzunarele lor. Cei mai importanţi operatori din domeniul telecomunicaţiilor au anunţat deja noile tarife. Analiştii se tem însă că ar putea urma scumpiri şi de 20 la sută.
Companiile de comunicaţii ar trebui să plătească luna viitoare o taxă de trei la sută din cifra de afaceri, potrivit Ordonanţei 114.
Până acum, taxa de monitorizare era de doar 0,4%. Clienţii operatorilor simt deja efectele.La finalul anului trecut, cel mai ieftin abonament de cablu şi internet costa 54 de lei şi 70 de bani la unul dintre operatorii care şi-au majorat costurile. Acum, acelaşi abonament este cu peste doi lei mai scump şi nu este singura companie care a luat această decizie. Analiştii spun că ar trebui să ne aşteptăm şi la alte scumpiri.
"Estimez că undeva vor creşte preţurile cu 20-30%. Îşi vor face toţi calcule, vor vedea unde vor fi şi ce vor putea să susţină şi vor ieşi cu noile tarife în piaţă." a declarat Robert Croitoru, analist fiscal.
"Este normal ca afacerile respective, pentru a supravieţui, să îşi crească veniturile. Da, ne putem aştepta ca o serie de operatori să mărească tarifele către utilizatorii finali. Un trei la sută dacă vorbim, de exemplu, de una dintre prevederile din această ordonanţă, este enorm din cifra de afaceri. Operatorii de telecom au, în general, marje de cinci, şase la sută, cei care sunt profitabili" a declarat Tiberiu Gîndu, ANISP.
Ministrul Comunicaţiilor nu a vrut să ofere un punct de vedere cu privire la această situaţie. Şi nici ANCOM, autoritatea de reglementare în domeniu, nu a răspuns solicitărilor noastre.
În Parlament, discuţiile privind modificarea Ordonanţei au fost amânate pentru săptămânile următoare.