Iordania, destinația lui 2018. "Perla" Orientului Mijlociu este la două ore şi jumătate cu avionul de România
Visaţi la o vacanţă mai specială anul acesta? Andreea Gherasim ne vine în ajutor. A fost în Iordania şi ne dezvăluie câteva ponturi.
De Redactia Observator la 30.01.2018, 08:35Visaţi la o vacanţă mai specială anul acesta? Să nu fie nici prea multe ore de stat în avion până la destinaţie, iar mâncarea bună să nu lipesască din meniu. Tocmai de aceea, colega noastră, Andreea Gherasim ne vine în ajutor. A fost în Iordania şi ne dezvăluie câteva ponturi pentru o experienţă cu totul inedită. Vă spunem doar atât ne-a promis că dacă ajungem în Iordania nu o să mai vrem să ne întoarcem.
La o distanţă de doar 2 ore şi jumătate de mers cu avionul din România îşi deschide porţile "perla" Orientului Mijlociu - Iordania. O ţară săracă, dar care are toate calităţile pentru a fi declarată destinaţia lui... 2018.
LEYLA KADIROGLU OZBAYRAM - CEO companie de turism
Când am venit aici, acum trei luni, încercam să găsesc o nouă destinaţie, am fost impresionată pentru că îmi place să descopăr locuri pe care alţii nu le-au descoperit înainte.
Este ora 7 dimineaţa şi pornim în... aventură. Drumul către una din cele mai mari comori ale Iordaniei promite să fie unul interesant. De-o parte şi de alta, zărim camile, măgăruşi şi chiar localnici care încearcă să îşi ducă traiul oferindu-le turiştilor o plimbare cu trăsura.
Petra sau oraşul de piatră, aşa cum a mai fost supranumit, care în anul 1985 a fost declarat monument al patrimoniului UNESCO, este considerat una din cele mai de preţ moşteniri ale omenirii.
Am reuşit să vedem doar 20% din ceea ce înseamnă Petra. Pentru vizitarea întregului oraş din piatră este nevoie de cel puţin 4 zile.
Principalul motiv pentru care trebuie să ajungeţi în Iordania este faptul că peisajele de aici sunt unice în lume, iar Petra locul în care ne aflăm acum este considerat printre cele mai noi minuni ale lumii moderne.
Prânzul cu beduinii este una din experienţele care marchează orice vizită în ţara arabă. Ritualul pentru prepararea mâncărurilor este unul cu totul impresionant.
Şi chiar dacă preparatele din carne sunt de bază, trebuie să ştiţi că de la nicio masă nu lipsesc humusul, salata tabouleh sau cea de vinete şi, bineinteles, iaurtul. Iar nicio masa nu e completă fără cafeaua cu... cardamom.
Mergem în continuare pe urmele beduinilor şi ajungem într-un alt loc de poveste al Iordaniei.
În Iordania, în deşertul Wadi Rum, s-au filmat şi câteva scene din filmul "Marţianul".
Turiştii se pot bucura aici de o experienţă jeep safari sau pot admira apusul într-un cadru de poveste.
Chiar dacă Iordania este mărginită de ţări precum Irak şi Siria, trebuie să ştiţi că este una din cele mai sigure ţări arabe.
ARWA MAHADIN - resprezentant companie iordaniană
Pot să vă spun că sunt o mulţime de noi proiecte în Aqaba. Aceşti oameni nu ar veni să investească atâţia bani în Iordania dacă nu ar fi în siguranţă.
Anul acesta, Iordania devine o destinaţie accesibilă românilor. În martie, se deschid în premieră charterele către staţiunea Aqaba de la Marea Roşie.
ELENA ANGHEL -reprezentant agentie de turism
Transferul de la aeroport la hotel, 7 nopţi de cazare cu masă în funcţie de hotelul ales. Preţurile pornesc de la 720 de euro în sus.
Merită totuşi efortul pentru că experienţa va fi una... memorabilă.