Oraşul din România care îşi face parc fotovoltaic cu 40 de milioane de lei. Va furniza gratuit energie pentru toate clădirile publice
Primarul Braşovului, Allen Coliban, anunță că municipalitatea a obținut o finanțare de peste 40 de milioane de lei pentru construirea unui parc fotovoltaic. 90% din energia electrică necesară clădirilor și serviciilor publice din oraș va fi asigurată de acesta.
De Redactia Observator la 14.02.2023, 12:33Primarul municipiului Braşov, Allen Coliban, anunţă că oraşul va produce propria energie electrică verde, după ce s-a obţinut finanţare de 40 de milioane de lei pentru un parc fotovoltaic. Potrivit primarului, 90% din energia electrică necesară clădirilor şi serviciilor publice din oraş va fi asigurată gratuit.
"Braşovul îşi va produce, gratuit, propria energie electrică verde. Am obţinut finanţare de peste 40 de milioane de lei, prin POIM, pentru viitorul parc fotovoltaic al Braşovului. 90% din energia electrică necesară clădirilor şi serviciilor publice din oraş va fi asigurată de propriul parc”" a scris, marţi, pe Facebook, primarul din Braşov.
Potrivit acestuia, şcolile, grădiniţele, creşele, instituţiile de cultură, iluminatul stradal şi chiar producerea zăpezii artificiale din Poiana Braşov vor putea folosi curent produs de parcul fotovoltaic.
"Vă reamintesc că, în septembrie 2021, Braşovul a fost primul oraş din România care şi-a asumat nişte ţinte ambiţioase de mediu: în mai puţin de 10 ani, va reduce emisiile de dioxid de carbon cu 55% şi va atinge neutralitatea climatică până în 2050", a mai afirmat primarul.
- O companie faimoasă din România va avea propriul parc fotovoltaic. Factura la energie, redusă şi cu 26%
- România va avea cel mai mare parc fotovoltaic din Europa. Costă 800 de milioane de euro, 1.000 de oameni vor lucra...
- O familie din Tuzla a dat peste 10.000 de euro pentru panouri fotovoltaice ca să scape de facturile uriaşe la...
Acesta a precizat că parcul fotovoltaic va avea 30.770 de panouri, va fi realizat în Stupini, pe o suprafaţă de 35 de hectare şi va avea o capacitate de 20 de MW. Valoarea totală a proiectului este de 108,491,898.40 lei.