Reţeta succesului vine de la Suceava. Produsele unice vândute de producătorii locali fac furori printre clienţi
Castravete african sau kiwano, chipsuri crocante de mere și zacuscă savuroasă de legume și ghebe. Acestea sunt doar câteva dintre surprizele scoase la vânzare pe tarabele din Piaţa Volantă din Suceava. Aici, peste 50 de producători locali și-au extins afacerile și au reușit să-i încânte pe degustători cu produsele lor unice. Şi cum aromele şi gusturile sunt de-a dreptul inedite, cumpărătorii nu întârzie să apară.
De Angela Bertea la 11.11.2024, 08:31- Premiera noului sezon Chefi la cuțite din 17 Noiembrie, Duminică 20:00, Luni, Marți și Miercuri 20:30 pe Antena 1 și AntenaPLAY
- Cât economisim dacă punem deoparte 1 leu pe zi, timp ce 5 ani. Cum să împărţim banii ca să nu trăim de la o lună la alta
De trei ani, producătorii locali din Suceava au găsit rețeta succesului! În fiecare săptămână, curtea Direcției Agricole din județ se transformă în piață volantă. Aici, negustorii își aduc marfa proaspătă direct la clienți, iar în doar câteva ore, tarabele se golesc aproape complet. Este un spectacol de culori și arome care atrage tot mai mulți cumpărători dornici să descopere produsele locale.
"O mare parte din producătorii locali sunt veniţi din Diaspora. Au venit cu informaţii, cu experienţa de acolo. Regăsim aici produse cu influență din alte ţări", a declarat Claudia Gogu, director Direcția Agricolă Suceava. "Ne place că am fost lăsaţi să ne punem în practică viziunea. Au testat calitatea. La noi degustarea este o regulă, şi atunci, calitatea vinde", a spus Alexandru Andrieși, producător local și președinte Asociația Gustă din Bucovina.
Fiecare vizită devine o aventură culinară
Cumpărătorii sunt fermecați nu doar de calitatea excepțională a produselor, ci și de gustul lor unic și de oferta bogată care îi așteaptă la fiecare tarabă. Fiecare vizită devine o aventură culinară, plină de descoperiri delicioase și surprize savuroase. Pe lângă produsele tradiţionale locale, am întâlnit în piaţa volantă şi chipsurile de mere, gustătri sănătoase pline de savoare.
"Zacusca, cel mai căutat produs. De exemplu, acum vă prezint zacusca de legume şi ghebe, zacusca de legume şi hribi", spune un producător. "Aici avem castravetele african, kiwano, un fruct aclimatizat pentru clima din România", adaugă altul.
Clienții se pot răsfăța și cu gustul autentic românesc
Pe lângă aromele exotice, clienții se pot răsfăța și cu gustul autentic românesc, ca la mama acasă. "Facem pâine ca acasă. Turtele făcute din aluatul de la pâinea simplă. Este făină intermediară 650. Sunt coapte pe plită", explică producătorii. "Nuga sau alviţă cu alune. Avem şi varianta cu miez de nucă, fiecare client cum o preferă", adaugă altcineva.
Şi cum fiecare vizită este o experiență culinară de neuitat, cei care sunt în căutarea unor produse exotice sau chiar tradiţional româneşti, pot să-şi facă coşul săptămânat de cumpărături sâmbăta, atunci când piaţa volantă din Suceava este deschisă.