Românii care nu vor să irosească niciun "strop de sănătate". Sucul bio se vinde în pungi de 5 litri: "Preţul e foarte bun"
Sucurile şi gemurile bio au câştigat încrederea românilor. Iar în judeţul Harghita locuitorii sunt avantajaţi. În comuna Zetea, de exemplu, oamenii care şi-au golit pomii fructiferi pot duce fructele imediat la un centru de prelucrare. Astfel, se aleg cu un un suc sănătos sau cu gemuri pentru tot restul anului.
De Redactia Observator la 13.10.2022, 09:01- EDIŢIE SPECIALĂ Observator. Primele EXIT POLL-uri ale Alegerilor Prezidenţiale, ora 21:00, LIVE la Antena 1
- COMPARAŢIE. Prezenţa la vot pe ore în primul tur al alegerilor prezidenţiale din 2014, 2019 şi 2024
Fructe sănătoase de toamnă. Sunt ingredientele ideale pentru un suc bio de calitate şi plin de vitamine. În localitatea Zetea, din Harghita, oamenii au la doi paşi un centru unde pot să le valorifice. "Oamenii au mai multe mere decât au nevoie iarna, şi ce este în plus, oamenii aduc la noi. Noi facem suc de mere", spune Bodrogi Gyorgy, director. "Eu ieri am adus cinci saci de mere. Pentru iarnă, pentru copii", mărturiseşte o localnică.
Cât costă 5 litri de suc bio
Centrul de procesare de la Zetea funcţionează zi și noapte pentru a satisface toate cererile. "Până vine îngheţul mai avem încă 400-500 de kilograme", spune Gecse Csaba, producător. Roadele toamnei sunt presate la rece, pentru a nu-şi pierde vitaminele, apoi sunt pasteurizate. Sucurile bio sunt ambalate în pungi sigilate şi pregătite de consum. Iar avantajele sunt multiple. Procesul de vidare păstrează tot complexul de vitamine dar şi gustul autentic.
O punga de 5 litri de suc costă 14 lei. "Preţul e foarte bun, foarte bun. Merită să aducem până aici", crede Gecse Csaba, producător. Cine doreşte o porţie de suc bio sau o găleată cu pastă de măceşe, trebuie să se grăbească. Pe timp de iarnă, centrul din Harghita nu mai asigură procesarea, ci doar livrarea produselor.