"Ţeapa" luată de o femeie după ce a plătit 400 de lei să rezerve un penthouse de Revelion
Mare atenţie dacă de Revelion vreţi să închiriaţi o vilă pe care nu aţi văzut-o in realitate! Internetul e plin de anunţuri cu fotografii ''furate'' de pe site-urile imobiliare din ţară şi străinătate. Păgubiții realizează că au fost păcăliți abia după ce aşa-zişii proprietari de pensiuni nu mai răspund la telefon.
De Bogdan Dinu la 28.12.2024, 20:01O familie din Ilfov, care spera să petreacă noaptea dintre ani la munte, a picat în plasa infractorilor.
"Am găsit anunțul la un penthouse în Poiana Brașov. Era ceva frumos. Am vorbit cu respectiva persoană la telefon, ne-a cerut un avans de 50%, noi nu i-am dat decât 400 de lei avans. După care și-a închis telefonul, anunuțul a dispărut", spune Magdalena, păgubită.
Vila de Revelion, escrocheria de sezon
Aceeași vilă superbă le-a atras atenţia şi altor doritori de o cazare deosebită, care au plătit pentru rezervare până la 200 de euro fără să îşi dea seama că sunt înşelaţi. Acum, păgubiții vor să depună plângere la poliție. Ofiţerii atrag atenţia că este o escrocherie de sezon care face victime pe bandă rulantă în luna decembrie.
- Un bărbat din Buzău a pierdut 72.000 de lei după ce şi-a instalat o aplicaţie pe telefon
- "I-am depus 18.000 de euro". Cum a păcălit "ţeparul imobiliar din Cluj" sute de persoane şi a fost lăsat liber
- "Ţeparul imobiliar din Cluj" a scăpat de închisoare. Afaceristul şi-a schimbat numele după ce a vândut sute de...
Dacă o ofertă pare prea bună ca să fie adevărată, atunci cel mai probabil nici măcar nu este adevărată. De cele mai multe ori, aceste oferte îndeplinesc toate cerințele pe care un grup de turiști le-ar putea avea. Vila este poziționată foarte bine, arată foarte bine în fotografii, are toate dotările, este disponibilă cu doar câteva zile înainte de Revelion și culmea, e și foarte ieftină!
Indicii că oferta pentru Revelion ar putea fi falsă:
- Fotografiile nu par făcute în țară
- Vila se află într-o zonă foarte bună și are toate dotările
- Vila este disponibilă cu doar câteva zile înainte de Revelion
- Prețul este incredibil de mic.
Anunțurile sunt postate pe internet iar fotografiile prezintă de cele mai multe ori imobile luxoase din Italia sau Franța. În medie, din 500 de anunţuri de acest gen, 1-2 sunt înşelătorii. De obicei falşii proprietari nu mai răspund când li se cer facturi şi de multe ori se oferă să trimită o copie după buletin, ca să câştige încrederea. Documentele de identitate sunt însă furate. Polițiștii au mai multe recomandări pentru cei care vor să petreacă Anul Nou departe de casă.
"Asigurați-vă că site-urile pe care le utilizați sunt sigure. Evitați rezervările care promit cazare de lux sau excursii gratuite la prețuri suspect de mici. Nu accesați link-uri primite din surse necunoscute. Evitați să faceți publice detalii despre plecările dvs. sau locația exactă", spune Laura Antimiu, Poliția Prahova.
Platformele de anunţuri îi îndeamnă pe cei care vor să închirieze vile să verifice pe google maps dacă proprietatea există la adresa indicată. De obicei, acestea au site sau pagină de facebook ori instagram, unde sunt prezentate detalii şi există comentarii ale clienţilor.