2.000 de tineri au susţinut simularea examenului de admitere la Medicină, în Iași. Numărul a crescut cu 25% faţă de anii trecuţi
Emoții pentru tinerii care visează sa studieze la Universitatea de Medicină și Farmacie. Aproape 2.000 de candidaţi, cu 25% mai multi faţă de anii trecuți, s-au înscris și au susţinut în weekend simularea examenului de admitere. Deși nu are rol eliminatoriu, tinerii au trăit aceleași emoții ca la examenul real, la fel și părinții veniți sa ii susțină.
De Clara Mihociu la 02.05.2023, 07:49Concurentă: Am învăţat destul de mult. Mă simt pregătită şi sper că o să fie bine.
Aceasta tânăra si prietena ei au venit de la Bacău însoțite de părinți pentru a participa la simularea examenului de admitere organizat la Universitatea de Medicina și Farmacie din Iasi, acolo unde visează sa devină studente din toamna.
La fel de emoționați au fost toți cei aproape 2.000 de tineri veniți de prin toate județele Moldovei și nu numai pentru a se obișnui cu emoția probelor și a-și verifica nivelul de pregătire pentru examenul din vara. Părinții veniți sa ii susțină au simţit şi ei aceleaşi emoţii.
Aproape 2.000 de candidaţi au susţinut în weekend simularea examenului de admitere
- Concurs de admitere suplimentar la unele licee. Ce prespune noua decizie aprobată care nemulţumeşte părinţii şi...
- Admitere la liceu prin examen suplimentar față de Evaluarea Națională. Se va da pentru 50% dintre locuri
- Admitere la Academia de Poliţie 2023. Salariile din domeniu reduc numărul de tineri dornici să îmbrace uniforma
Concurent: Sincer, în momentul acesta am emoţii mai mari fiindcă îmi luaţi un interviu, aşa că...
Clara Mihociu, reporter Observator: Fiecare candidat primeşte un calculator, un pix şi un marker, cu care va completa ulterior răspunsurile pe această fişă. Au la dispoziţie 3 ore, pentru a răspunde la 90 de întrebări.
Creţu Lidia, organizator: Anul acesta lucrurile diferă, ceea ce este bine într-un fel, pentru că nu se mai învaţă anumite grile ci lucrurile pornesc de la egal la egal.
Astfel de simulări se fac la Universitatea de Medicina și Farmacie din Iaşi, dar și în alte centre universitare din țară, de doua ori pe an. Acestea au rolul de ai obișnui pe tineri cu emoțiile examenului, modul de desfășurare, întrebările, completarea fişelor, dar și de a le testa cunoștințele deja acumulate pentru a vedea unde mai au de exersat.