A început evaluarea standardizată. Ce spun elevii despre noile teste date de Ministerul Educaţiei
Se anunţă un an şcolar cu schimbări mari, a anunţat ministrul Educaţiei. În ceea ce priveşte sistemul de notare, se renunţă la mediile semestriale dar şi la teze, iar elevii vor avea o singură medie generală la final de an şcolar. Noutăţi avem şi în cazul vacanţelor. Săptămâna liberă din luna februarie nu va fi... aceeasi pentru toţi elevii. Şi tot astăzi a început şi prima evaluare standardizată a elevilor.
De Mădălina Iacob la 30.05.2022, 13:55- Alege ce urmează! Tu eşti liderul! Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegeri, faţă în faţă cu Alessandra Stoicescu de la ora 19:30, la Antena 1
- Platforma care a prezis victoria lui Donald Trump scrie despre cine va câştiga alegerile în România. Clasamentul Polymarket
Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat, luni, că a început, la ora 08.00, evaluarea standardizată la matematică, fiind deja distribuite 15.000 de teste elevilor. “Astăzi, 30 mai, de la ora 8.00, a început administrarea a 15.000 de teste de matematică în cadrul programului de evaluare standardizată, pentru clasa a III-a, a V-a şi a VI-a”, a anunţat, luni, ministrul educaţiei, într-o conferinţă de presă.
Potrivit acestuia, la ora 10 a început administrarea altor teste. ”Au fost completate de către copii 10.000 de chestionare de satisfacţie, trei sferturi din primii elevi care au răspuns au apreciat pozitiv administrarea acestor teste”, a mai afirmat Sorin Cîmpeanu.
Ministrul a precizat că această evaluare standardizată nu şi-a propus să înlocuiască notele sau tezele. “Evaluarea standardizată nu şi-a propus să înlocuiască nici tezele, nici notele. Se finalizează cu rapoarte care nu înlocuiesc notele, nu ierarhizează, nici elevii, nici şcolile, nici profesorii”, a explicat ministrul Educaţiei.
Cum sunt notaţi elevii la evaluarea standardizată
- Anul şcolar 2022-2023. Sorin Cîmpeanu a confirmat câte note vor primi elevii în funcţie de materie şi cum se...
- Anul şcolar 2022-2023. Când vor avea elevii vacanţă în luna februarie 2023, în funcţie de judeţ
- Aproape 50% dintre elevii din România sunt analfabeţi funcţional: "Suntem într-o zonă alarmantă. Prima dată...
Mădălina Iacob, reporter Observator: Evaluările standardizate sunt încă în desfăşurare. Aproape 40 de şcoli participă în Capitală şi 329 la nivel naţional. Nu se pun note şi nu se trec în catalog. Există doar nişte calificative pentru elevi ca să ştie unde se situează în acest moment.
Motivul pentru care elevii dau această testare este că ministrul Educaţiei a aflat că aproape 50% dintre elevi sunt analfabeţi funcţional. Aşadar vrea să vedem unde ne situăm în acest moment. Testul a durat 30 de minute pentru elevii claselor primare şi 60 de minute pentru cei mai mari.
Elevii spun că timpul nu le-ar fi ajuns şi că testarea e diferită faţă de ce au făcut la clasă cu profesorii până acum. Testările s-au dat pe tablete sau telefoane personale.
Sorin Cîmpeanu a menţionat că, în 2024, Ministerul Educaţiei va avea propria platformă de evaluare standardizată, iar de atunci aceste evaluări vor putea fi generalizate, cel mai probabil până în 2027. În fiecare judeţ sunt şapte şcoli incluse în evaluarea standardizată, elevii având asigurate dispozitive electronice, însă copiii au fost încurajaţi să-şi folosească propriile dispozitive pe care le cunosc, astfel încât să nu aibă un stres suplimentar.