Examenul de Bacalaureat a adus cei mai mulți absolvenți cu notă maximă din ultimii 17 ani
A fost o zi cu emoţii astăzi pentru peste 140 de mii de elevi ce au aflat astăzi cum s-au descurcat la examenul de Bacalaureat. În timp ce unii au luat note maxime, alţii s-au rugat la medii de trecere. Totuşi, la nivel naţional, lucrurile nu stau roz. În prima sesiune de examen s-a înregistrat cea mai scăzută rată de promovabilitate din ultimii șase ani.
De Andreea Milea la 30.06.2020, 23:16- Peste 70% dintre absolvenți au promovat examenul de Bacalaureat în București.
- La un colegiu din Suceava s-a înregistrat o rată de promovabilitate de 100%.
232 de absolvenţi de liceu au obţinut nota maximă în prima sesiune a examenului de Bacalaureat. Cei mai mulţi din ultimii 17 ani. Călin este unul dintre ei.
Călin Stafie, elev: Nota la limba română a fost mai mult decât o surpriză. Nu m-am așteptat la nota maximă! Timpul petrecut acasă a fost un plus pentru mine pentru că am reușit să mă pregătesc de unul singur.
Şi Iulia a luat 10 pe linie, fără meditaţii. Media o va ajuta să studieze la un colegiu prestigios din Londra.
Iulia, elevă: M-am bucurat foarte tare şi am început să sun pe toată lumea, să le spun care este rezultatul. Îmi doresc să studiez ştiinţe medicale şi atunci voi pleca la Londra, la Imperial Colege London.
Elevii de la Colegiul Naţional Gheorghe Lazăr, unul dintre cele mai bune din ţară, au aşteptat notele acasă. Puţini au mai făcut un drum până la liceu.
Dar și alte şcoli au fost pustii.
În timp ce unii dintre elevi au ţintit note mari, alţii nu au avut pretenţii: "Am emoţii destul de mari. Aştept să vedem ce facem. Sunt 100% sigură că îl iau. Sper să iau 7-8. Mai mult nu, pentru că nu am învățat. Oricum, plec direct la mare. Mi-am făcut deja bagajele".
Un colegiu din Suceava are cea mai mare rată de promovabilitate: 100%.
Dan Popescu, directorul Colegiului Național Ștefan cel Mare, Suceava: Toţi elevii absolvenţi după anul 2000 au diploma de Bac. În acest an avem promovabilitate de 100%. Am organizat în online lecții de pregătire pentru examenele de Bacalaureat.
Judeţele cu cei mai mulţi elevi promovaţi sunt Cluj, Sibiu, Iaşi şi Braşov, cu peste 71%. La polul opus sunt judeţele Ilfov, Giurgiu, Mehedinţi şi Gorj cu un nivel de sub 50%.
În Capitală, însă, 70% dintre absolvenţii de liceu au promovat examenul.
Nu mulţi au reuşit să treacă examenul maturităţii din prima. Gradul de promovabilitate este cel mai mic din ultimii șase ani.
Din cei peste 147.000 de candidaţi înscrişi la prima sesiune a examenului de Bacalaureat, aproape 93.000 de mii au luat examenul. Rata de promovabilitate, înainte de contestaţii, este mai mică anul acesta comparativ cu anul trecut.
Prim-vicepreşedintele PNL Vrancea, care a dat examenul maturităţii la 42 de ani, a picat la română.