Carnavalul absolvenţilor de liceu, pe străzile din Bucureşti
Carnavalul absolvenţilor de clasa a 12-a pe străzile Capitalei! Costumaţi în majorete sau vikingi, adolescenţii s-au bucurat de ultima lor zi de elevi. În liceele de prestigiu, parada de absolvire e o tradiţie care se transmite din generaţie în generaţie, de decenii întregi.
De Redactia Observator la 30.05.2019, 21:28Carnavalul absolvenţilor de clasa a 12-a pe străzile Capitalei! Costumaţi în majorete sau vikingi, adolescenţii s-au bucurat de ultima lor zi de elevi. În liceele de prestigiu, parada de absolvire e o tradiţie care se transmite din generaţie în generaţie, de decenii întregi.
Pentru câteva ore, absolvenţii Liceului Caragiale au fost piraţi, cowboy, majorete sau faraoni şi au ieşit în marş, pe Calea Dorobanţilor. Parada Caragialiştilor are o istorie de şase decenii. De la un an la altul, seamănă tot mai mult cu un carnaval.
Parada absolvenţilor de la Caragiale, o tradiţie foarte frumoasă
O elevă îmbrăcată în majoretă spune că "noi suntem clasă de intensiv engleză şi am studiat foarte mult America, Marea Britanie şi am zis să facem ceva din cultura lor".
Paul şi colegii lui au ales o ţinută cu influenţe steampunk, inspirată din lumea fantasy , la care au lucrat până târziu în noapte.
Pentru Alexandra, defilarea a fost cu atât mai importantă cu cât şi tatăl ei a absolvit acelaşi liceu.
Andreea Bodea, director Colegiul "I.L. Caragiale": Este o tradiţie, o tradiţie foarte frumoasă şi mă bucur că încă reuşim să le facem un moment special cum este terminarea de liceu
Ziua absolvirii a venit cu bucurie, dar şi cu multe emoţii, mai ales pentru părinţi.
La Liceul "C.A. Rosetti" din Capitală, parada arată ceva mai tradiţional. Elevii nu sunt costumaţi, însă poartă cu mândrie toca şi roba şi scandează cu mândrie pentru clasa din care fac parte.
Următorul pas este balul absolvenţilor, iar, după distracţie, vine Bacalaureatul. Începe pe 3 iunie, cu examenul oral la Limba Română şi se încheie tocmai pe 4 iulie.