Cum poți afla gradul de vaccinare al personalului dintr-o școală sau grădiniță din ţară
Se încheie vacanţa forţată e elevilor. De luni, aproape două milioane de copii se întorc la cursuri. Doar şcolile care au angajaţi vaccinaţi în proporţie de 60% se deschid.
De Redactia Observator la 05.11.2021, 13:50Elevii se întorc în bănci, de luni, în şcolile în care rata de vaccinare este de 60%. Mai exact aproape 2 milioane de elevi şi preşcolari vor merge fizic la cursuri de săptămâna viitoare. Deja inspectoratele școlare au început să publice rata de vaccinare pe pagina oficială. Anunţul a fost făcut, astăzi, de ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu. De asemenea, se micşorează numărul de note necesar încheierii mediei elevilor, la fel şi numărul de teze. Măsura privind rata de vaccinare din şcoli a fost aprobată astăzi în şedinţa Comitetului Naţional Pentru Situaţii de Urgenţă. Ordinul de ministru urmează să fie publicat în Monitorul Oficial. Noua regulă anunţată de autorităţi nu este pe placul elevilor, părinţilor şi nici măcar a unor medici. Un sondaj făcut în rândul elevilor arată că jumătate dintre ei şi-ar dori să continue şcoala online.
Rata de vaccinare, disponibilă pe site-ul fiecărei unități de învățământ. Se va actualiza săptămânal
Sorin Cîmpeanu a anunțat că după ce ordinul va fi semnat de reprezentanții celor două ministere, vor fi ședințe ale consiliilor de administrație din fiecare școală și grădiniță. Acestea vor stabili cum se vor desfășura cursurile începând de luni. Dacă sunt probleme cu personalul, va exista în continuarea posibilitatea ca școala să rămână on-line chiar daca școala are o rată de vaccinare de peste 60%, a precizat ministrul Cîmpeanu.
Rata de vaccinare va fi disponibilă pe site-ul fiecărei unități de învățământ și se va actualiza săptămânal, vineri fiind ziua de referință. Până în acest moment, 18 inspectorate școlare au transmis listele cu rata de vaccinare a angajaților din toate școlile și grădinițele din județ. Lista completa cu rata de vaccinare aferentă fiecarei şcoli este aici!
- DOCUMENT. Cum începe şcoala de luni. Prezenţă fizică doar dacă există un procent de minimum 60 % din personal...
- Ministrul Educației: Prag de vaccinare de 60% pentru ca elevii să revină în clase | Lista școlilor din...
- Jumătate dintre elevi vor să continue cursurile online. Octavian Jurma: "Școlile au contribuit masiv la...
- Sorin Cîmpeanu: 1.800.000 de elevi se întorc în bănci de luni. Școlile și grădinițele cu rata de vaccinare...
Unități de învățământ eligibile - 54% grad de vaccinare
Puţin peste jumătate dintre copii vor reveni în clase. De asemenea, diferenţele dintre ratele de vaccinare la nivel judeţean sunt destul de mari. În timp ce în București, Constanța, Olt și Dolj, de exemplu, rata de vaccinare în rândul profesorilor este de aproape 80% - în Suceava, Neamț, Covasna și Brașov nu a atins pragul de 60%. Chiar şi în Bucureşti sunt însă numeroase şcoli şi grădiniţe cu rata de vaccinare sub 60%. De asemenea, Sorin Cîmpeanu a afirmat că vor rămâne în vigoare toate regulile impuse înaintea vacanţei forţate. Asta înseamnă că, la apariția unui caz într-o clasă, toţi elevii revin în online, iar dacă mai mult de jumătate dintre clasele unei şcoli învaţă pe Internet, toţi elevii respectivei instituţii de învăţământ revin la studiul din faţa calculatorului.
Ce teze susțin elevii la gimnaziu și liceu, din 6 decembrie 2021
Ministrul interimar al Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a informat vineri, într-o conferinţă de presă, că a semnat ordinele care prevăd ca elevii de clasa a VIII-a şi cei de liceu să susţinută cu o teză mai puţin, iar numărul de note necesar încheierii mediei să fie micşorat. El a precizat că, în situaţia în care vor apărea cazuri speciale, mediile vor putea fi încheiate după revenirea elevului în şcoală, chiar dacă aceasta are loc în cel de-al doilea semestru.
"Am transmis în teritoriu către Inspectoratele Şcolare Judeţene lista tezelor care vor fi susţinute în acest an. Elevii din gimnaziu, mai exact elevii de clasa a VIII-a, vor avea o teză mai puţin, iar elevii de liceu vor avea, de asemenea, o teză mai puţin. De la patru teze în general s-a redus la trei teze, cu excepţia elevilor din învăţământul profesional, care aveau deja trei teze", a explicat ministrul.
Potrivit acestuia, elevii din clasele a V-a, a VI-a şi a VII-a vor susţine în continuare teze la două discipline - Limba Română şi Matematică.