Program educaţional pentru copii în pădure, organizat în Cluj (Video)
O comunitate de părinţi din Cluj-Napoca a decis să îşi educe copiii într-un mod diferit. Oamenii au gândit un program educaţional, în care fiecare prichindel să înveţe în ritmul său.
De Redactia Observator la 23.04.2019, 18:05O comunitate de părinţi din Cluj-Napoca a decis să îşi educe copiii într-un mod diferit. Oamenii au gândit un program educaţional, în care fiecare prichindel să înveţe în ritmul său. Totul se desfăşoară într-o pădure de la marginea oraşului sub supravegherea părinţilor şi a unui educator. Şi în fiecare săptămână, cei mici au câte o temă diferită.
În jurul unui foc de tabără, prichindeii îşi încep fiecare dimineaţă cu un cântec. După care încep să planteze mentă şi busuioc.
Bianca, mămică: Le place foarte mult să lucreze cu pământul, cunosc foarte multe despre cum creşte o plantă, de ce avem nevoie, sunt foarte interesaţi de mâncarea sănătoasă.
Mira, mămică: Noi ne-am alăturat grupului exact din dorinţa de a avea parte Victoria de un ritm natural al învăţării fără creion şi băncuţă.
În aer liber, copiii văd cu ochii lor ceea ce citesc în cărţi.
Comunitatea "Spiriduşii pădurii" a fost iniţiată, în urmă cu două luni, de o mamă dornică să se implice activ în educaţia copilului său. Dar şi de a-i determina şi pe alţi părinţi să facă acelaşi lucru. În total, până acum sunt şase copii. Iar cel mai mare are cinci ani.
Adina Cobârzan, educator: Pornim de la un lucru mic, adunăm câteva beţe, săpăm o groapă, plantăm plăntuţe care au fost scoase din pământ din greşeală şi urmărim evoluţia. Totul porneşte de la lucruri mici şi facem lucruri mari împreună! Creştem împreună.
Sorana Olaru, iniţiator proiect: Gătim prin rotaţie, nu avem un sistem de catering, ci fiecare părinte găteşte în fiecare zi pentru toată lumea în funcţie de cum îi vine rândul.
Tema pentru luna următoare va fi cunoaşterea elementelor naturii. Părinţii speră ca numărul celor interesaţi să crească şi să ajungă măcar la 10 copii.