Scandal cât casa la o şcoală din Cluj. Motivul pentru care părinţii au fost obligaţi să-şi mute copiii la altă unitate de învăţământ
E scandal la o şcoală din Cluj-Napoca, după ce părinţii elevilor de clasa zero au fost anunţaţi că de săptămâna viitoare trebuie să îi ducă la o altă şcoală. Motivul: lipsa de spaţiu. Părinţii însă acuză favoritisme şi faptul că profesorii nu vor să predea şi după-amiază. În timp ce părinţii au primit deja mesaje cu adresa noii şcoli, inspectoratul şcolar spune că decizia încă nu a fost luată.
De Alex Prunean la 08.12.2021, 20:24- Scandal la o şcoală din Cluj Napoca
300 de copii învaţă în cele 12 clase zero ale şcolii gimnaziale Ion Argârbiceanu. De luni, doar patru clase mai rămân la adresa unde elevii au venit zi de zi timp de două luni. Restul de opt au fost mutate în clădirea unui liceu.
Pentru a ajunge la noua şcoală, cei aproape 200 de preşcolari au de venit în plus mai bine de un kilometru. Au de traversat mai multe străzi, printre care şi un bulevard intens circulat, dar trebuie să treacă şi printr-un şantier care nu va fi gata prea curând. Părinţii sunt revoltaţi şi spun că au fost informaţi când decizia a fost luată deja.
Alexandra, mamă: Mi s-a zis că îi vor muta direct la Saligny fără să-mi se ceară acordul şi nu sunt de acord cu treaba asta.
Cristian tătic: Nici măcar nu ne-a prezentat locul unde o să fie copiii la şcoală, noi nu ştim nimic, nu am văzut absolut nimic, condiţii, băi, plus că acolo e liceu, nu ştim dacă au tangenţă cu elevii mai mari sau nu, doi la mână să le asigure transport!
- După doi ani de școală online, elevii unei comune din Ialomița învață în cel mai performant laborator din județ
- Teste de salivă primite de la școală, scoase la vânzare pe internet. Unii părinţi au refuzat testarea. E haos...
- Testarea elevilor a început cu destule necunoscute. Asupra procedurii planează multe semne de întrebare
Nici Inspectoratul Şcolar nu ştie că elevii sunt mutaţi de la o săptămână la alta.
Amalia Gurzau - inspector ISJ CLUJ: Decizia este în curs de deliberare, nu există o decizie finală. Părinţii au primit mesaje să-i ducă de luni acolo.
Decizia este în curs de deliberare
Directoarea şcolii susţine că nu a avut încotro şi că părinţii ar fi ştiut că există posibilitatea mutării. Şcoala avea spaţiu doar pentru cinci clase pregătitoare, însă au fost atât de multe înscrieri încât s-au trezit cu 12. O soluţie, temporară, a fost ca cei mai mari să înveţe de după-masă şi cei mici să aibă ore de 40 de minute cu cinci minute pauză.
Paula Balica - directoare: Clasele de a doua au venit de la ora 11. Părinţii au fost de acord, facem un efort ca cei mici să aibă spaţiu, acum a venit rândul pregătitorilor să facă un efort. Se poate această mutare chiar şi în timpul anului şcolar
Cristian, tată: Soluţia trebuia de la început, clasele mai mari care nu depind de părinţi, dar de ce să deranjeze profesorii care dau meditaţii în particular să îi aducă de după-masă
Părinţii acuză favoritisme în cazul elevilor care rămân la şcoala lor
Dana Casian, mamă: Au fost formate clasele în aşa fel încât să rămână favoriţii.
Iuliana, bunica: De ce nu se mută toate clasele ? De ce două clase rămân? Nu înţeleg treaba asta. Copilul doamnei directoare să rămână aici şi a mea să meargă acolo?
Cristian, tată: Sută la sută se ştie că clasa în care este băiatul ei rămâne.
Directoarea îi contrazice şi nu prea. Consiliul de administraţie a votat să rămână clasele în care sunt copii cu dizabilităţi, clasele cu cei mai mulţi elevi care au fraţi sau surori mai mari în aceaşi şcoală şi:
Paula Balica - directoare: Un alt criteriu sunt clasele în care sunt copii ai cadrelor didactice care predau la gimnaziu.
Conducerea şcolii mai spune ca este vorba despre o decizie care va fi aplicată doar până la sfârşitul acestui an şcolar.