Antena LIVE

Curs valutar

Şcoala online. Ministerul Educaţiei a decis ce elevi pot continua să beneficieze de învăţământ hibrid

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a decis ca elevii cu afecţiuni cronice să beneficieze de învăţământ hibrid, până la finalul semestrului al doilea, până când transmisia comunitară a Sars-Cov-2 se va încheia.

De la 10.03.2022, 18:00
WhatsApp
Sorin Cîmpeanu a anunţat ce elevi pot continua să înveţe online

Ministrul Educaţiei a decis ca elevii cu afecţiuni cronice să beneficieze de învăţământ hibrid până la finalul semestrului al doilea. Sorin Cîmpeanu a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că a semnat acest ordin pentru a veni în sprijinul elevilor încadraţi în diverse grupe de risc. 

“Pentru a veni în întâmpinarea elevilor care sunt încadraţi în grupe de risc, în grupe de vulnerabilitate din perspectivă medicală, Ministerul Educaţiei a emis astăzi un ordin, tocmai ce am semnat acest ordin de ministru, prin care până la finele semestrului 2, atât timp cât transmisia comunitară se păstrează, elevii cu afecţiuni cronice, care au boli care afectează capacitatea de oxigenare, boli respiratorii, boli cardiovasculare, obezitate severă, diabet zaharat de tip 1, afecţiuni cronice asociate cu imunodepresie moderată sau severă precum transplant sau afecţiuni oncologice în tratament imunosupresor, cei cu imunodeficienţe primare sau dobândite sau alte tipuri de tratamente imunosupresoare, deci toate aceste categorii vor putea beneficia de învăţământ hibrid până la finele semestrului 2, până când transmisia comunitară se va încheia”, a transmis Sorin Cîmpeanu.

El a menţionat că acest lucru se poate face la solicitarea părintelui, cu prezentarea unui certificat medical.  “Acest lucru se va face cu certificare medicală, la solicitarea părintelui, şi cu aprobarea Consiliului de Administraţie. Deci am creat această posibilitate ca în această perioadă în care pandemia încă nu s-a încheiat deşi starea de alertă a fost ridicată, aceşti elevi să poată beneficia de sprijin din partea fiecărei şcoli în parte”, a explicat ministrul Educaţiei. 

Copiii cu boli grave pot folosi aceleaşi adeverinţe pe care le-au folosit până acum, fără să fie necesară o nouă prezentare la medic, a menţionat Cîmpeanu. ”Nu sunt adeptul birocratizării excesive”, a adăugat ministrul.

Pe acelaşi subiect

Ce se întâmplă în şcoli în cazul apariţiei unei infectări cu coronavirus

Covid-ul la şcoală va fi tratat ca o simplă răceală. Izolarea rămâne o măsură de bun simţ pentru că nu mai există carantinare, iar cei care prezintă simptome îşi pot lua concediu medical şi se vor izola după cum le dictează propria conştiinţă. Sunt şi alte măsuri care îi privesc pe elevi şi studenţi. 

Fiecare elev se izolează, iar cursurile continuă în format fizic, în cazul infectării cu Covid-19. Practic, acea variantă a trecerii în online nu mai este luată în calcul.

Masca de protecţie rămâne în continuare un accesoriu de bun simţ, recomandat a fi folosit în spaţiile de clasă unde sunt prezenţi 20-30 de elevi, mai multe ore la rând.

Şi studenţii se pregătesc să revină fizic în sălile de curs. Însă, în acest caz, cele mai importante universităţi din ţară au agreat o revenire treptată din mediul online către cel faţă în faţă.

Masca nu mai e obligatorie

Întrebat dacă izolarea mai este obligatorie, cum a fost până acum, Alexandru Rafila a răspuns: ”În momentul în care cineva are un diagnostic pozitiv, automat se izolează şi primeşti concediu medical. Să respecţi condiţia izolării, nu trebuie să vină cineva să te controleze, e o măsură de bun simţ. Dacă un copil este simptomatic, nu îl trimiţi la şcoală”, a afirmat ministrul Sănătăţii.

Premierul Nicolae Ciucă a mulţumit tuturor celor implicaţi în lupta cu Covid-19, după aproape doi ani de stare de alertă. În prima şedinţă de Guvern după ridicarea restricţiilor, Nicolae Ciucă atrage atenţia că este în continuare important să respectăm recomandările Ministerului Sănătăţii, întrucât virusul nu a fost eradicat.

"Odată cu încheierea stării de alertă au fost exprimate o serie de recomandări din partea specialiştilor, la nivelul Ministerului Sănătăţii, şi consider că este important să continuăm să recomandăm şi, îndeosebi, prin exemplu personal, să arătăm că respectăm aceste recomandări, din conştiinţă personală.

Sunt convis că respectând aceste recomandări ne respectăm pe noi înşine şi că este o măsură de protecţie preventivă care în continuare contribuie la ceea ce înseamnă sănătatea publică, ţinând cont că virusul nu a fost eradicat şi că persistă", a spus Nicolae Ciucă.

Redactia Observator

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

scoala online ministerul educatiei
Întrebarea zilei
Vei merge la vot în turul 2 al alegerilor prezidențiale?

DA

NU

*după apăsarea butonului "Votează" pagina se va reîncărca pentru afișarea rezultatelor

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰

Stiri Sportive Citește și
Rezultate oficiale vot diasporă – alegeri preşedintele României! Pe cine au...
Fanatik.ro
Publicat 24.11.2024
Fețe, fețe la prezidențiale – Imagini inedite cu candidații la vot (Galerie...
spotmedia.ro
Publicat 24.11.2024
Nu vă lăsați mințiți
spotmedia.ro
Publicat 23.11.2024
Meteorologii Accuweather anunță 3 zile consecutive de ninsori și viscol în...
Gandul
Publicat 24.11.2024
Secretul succesului suveranistului Călin Georgescu la alegerile prezidențiale....
Adevărul
Publicat 24.11.2024
De ce Carmen Iohannis nu a votat alături de soțul său, Klaus Iohannis, la...
A1
Publicat 24.11.2024
Horoscopul zilei de 25 noiembrie 2024. Peștii sunt perfecționiști. Află ce se...
CaTine
Publicat 24.11.2024
Andrei Rotaru și Cristina, femeia pe care a părăsit-o pentru ispita Diandra, au...
spynews.ro
Publicat 22.11.2024
S-au aliat OFICIAL cu Kosovo împotriva României în războiul de la TAS:...
GSP
Publicat 22.11.2024
Alegeri prezidențiale 2024. Exit-poll, la ora 21.00. Marcel Ciolacu și Elena...
Click.ro
Publicat 24.11.2024
Cel mai sănătos fruct din lume. Are un scor nutrițional de 96 din 100
Useit
Publicat 24.11.2024
Doliu în lumea artistică din România! Artistul a suferit un infarct înaintea...
Redacţia.ro
Publicat 23.11.2024
Ce așteptări au românii de la noul președinte al țării: „O viață mai...
libertatea.ro
Publicat 24.11.2024
Cher a vorbit despre singurul bărbat care s-a despărțit de ea: „Am fost...
ZU
Publicat 24.11.2024
Biscuiți cu dovleac copt și ciocolată, plini de savoare și culoare
Hello taste
Publicat 24.11.2024
6 sfaturi pentru a reduce timpul petrecut de copii în fața ecranului
Deparinti
Publicat 24.11.2024
Cine este Călin Georgescu, independentul care l-a învins și pe George...
ziare.com
Publicat 24.11.2024
Cine pleacă din distribuția seriei Golden Boy – Dragoste rebelă. Este vorba...
Happy
Publicat 22.11.2024
Nouria Nouri, fosta soție a lui Daniel Iordăchioaie, și-a cunoscut actualul...
DIVA
Publicat 23.09.2024
Lipsa de fier: simptome care trebuie să-ți dea de gândit
Medicool
Publicat 24.11.2024