Taberele distractive în care elevii învață să își gestioneze emoțiile și vorbească în public. Părinții plătesc și 400 de lei pe un curs
Vacanţa s-a încheiat, dar nu e niciodată prea devreme să cauţi idei pentru următoarea. O tabără de teatru, de exemplu, nu e doar distractivă, ci cât se poate de utilă în ceea ce priveşte dezvoltarea personală a copilului. Învaţă să vorbească în public, să îşi gestioneze emoţiile şi să aibă mai multă încredere în el. Sau mai există varianta unei incursiuni în istoria caligrafiei.
De Redactia Observator la 02.03.2024, 14:47Într-o sală din Baia Mare, 10 elevi deslușesc tainele actoriei în tabăra de teatru. Materia de studiu – Isprăvile lui Păcală. Printre ei și Antonia, o fetiță de 10 ani pe care actoria a ajutat-o să îşi gestioneze mai bine emoţiile. A venit prima dată la taberele de teatru în urma cu patru ani.
Antonia, elevă: M-a ajutat pentru că noi la şcoală am folosit multe poveşti pe care le-a învăţat aici, la teatru şi m-a ajutat cu dicţia, nu ştiu, cu tot.
Gabriel, elev: Mie imi place. Vorbesc mai tare şi mai clar.
Cât plătesc părinții pentru 5 zile de curs
Taberele de teatru au devenit o alternativă la vacanța de schi. Pentru 5 zile de curs părinții plătesc 400 de lei. Iar actorii le insuflă celor mici fiecare secret al lor.
Dragoș Călin, actor și organizator tabără: Ce facem noi la tabere e să facem exerciţii pe care le facem noi în actorie la lucru şi la facultate, ca să fim mai dezinvolţi în faţa publicului, să fim mai puţini emotivi, să fim mai curajoşi, să scăpăm de timiditate.
Camelia Blidar, actor: Sunt copii care au deja 4-5 ani şi participă la acest curs de teatru. Le place foarte mult, se redescoperă, sunt etape foarte importante pentru ei.
Pentru alţi copii, vacanţa are miros de cerneală
Pentru alţi copii, vacanţa are miros de cerneală. Cu pana, tocul şi călimara, obiecte de la care a plecat istoria scrisului, elevii au ocazia să experimenteze caligrafia la Muzeul de Istorie din Suceava.
Elev: Acum învăţ să scriu cu pana. Chinezii au făcut hârtia, egiptenii au făcut papirusul. Foarte interesant.
Ana Maria Sârbu, muzeograf: Este o activitate de educţie muzeală pe care pe care o desfăşurăm în fiecare an. Este un atelier care are două părţi, una ştiinţifică, unde copiii află istoria scrierii şi a instrumentelor de scris. Şi o activitate practică prin care încearcă să folosească instrumentele cele vechi.
Următoarele zile libere ale elevilor vor fi de Paşte.