Adrenalină şi distracţie pe pista de karting. Beneficiile nu sunt de neglijat: dezvoltă reflexele, gândirea şi arde caloriile
Este vineri, aşa că e timpul să vă invităm la o tură de adrenalină pe pista de karting. Este una dintre cele mai căutate forme de distracţie în zilele noastre. În plus, ne aduce şi altfel de beneficii: dezvoltă reflexele, gândirea, curajul şi disciplina şi arde caloriile. Piloţii cu experienţă recomandă kartingul nu doar adulţilor, ci mai ales copiilor.
De Angela Bertea la 09.02.2024, 22:27Fiecare cursă începe cu instructajul.
Emanuel, instructor: Noi când intrăm în kart, păşim cu piciorul strâng pe triunghi, picior drept, ne aşezăm jos. Voi o să apăsaţi frâna fără acceleraţie şi o să ridicaţi butonul roşu. Kartul s-a activat, o să plecaţi pe rând, la semnalul meu.
Cei mai experimentaţi iau kartingul ca pe o competiţie. Aceşti fraţi se întrec pe pistă deja de jumătate de an.
Fratele mai mic: Eu sunt mai uşor aşa, contează şi kilogramele la karting. Mă simt foarte bine. Mă dau cu simţ de răspundere, mai ales pe pistă trebuie să fii atent să nu te trânteşti, să ai reacţie bună, dacă celălalt frânează.
Relaxare şi adrenalină la cote maxime
Kartingul înseamnă şi relaxare, şi adrenalină. Cei mai experimentaţi piloţi sunt tinerii.
Tânăr: Am revenit pentru că e o atmosferă foarte plăcută. Mă simt ca un adevărat pilot. Mă simt fericit. Nu am o viteză chiar foarte mare, dar senzaţia e super. Adrenalină pură, e minunat.
Tânăr: Pentru relaxare vin de 2 ori pe săptămână. Poate am vreo 30 de kilometri, sau 20 - 10, cât aş avea, dar în imaginaţia mea mă simt că aş avea 100 şi iau o curbă foarte bine strânsă.
Angela Bertea, reporter Observator: La fiecare curbă simţi adrenalina în tot corpul. Este senzaţional!
Cât costă experienţa la karting
Distracţie şi adrenalină, dar şi siguranţă. Pe pistă, casca şi centura sunt obligatorii, iar maşinile sunt controlate de un sistem performant de siguranţă.
Vlad Ruxandri, administrator: Le putem opri în orice moment în caz că există vreun pericol, au diferite trepte de viteză şi dacă se descurcă bine le dăm viteză maximă, dacă nu, putem să le limităm. Noi le limităm undeva la 50 de kilometri pe oră pe traseul nostru.
Preţurile sunt cuprinse între 45 şi 75 de lei, în funcţie de vârstă şi de durată.