Drama bărbatului mort de coronavirus, după ce a fost testat pozitiv și a refuzat să fie internat în Galați
Un bărbat de 45 de ani, testat pozitiv cu noul coronavirus, a refuzat internarea şi a mers acasă. După trei zile, a sunat la 112 şi, cu ultimele puteri, a spus că se simte extrem de rău. A fost însă prea târziu. La sosirea echipajului de Ambulanţă, bărbatul intrase deja în stop cardio-respirator. În ultimele două săptămâni, 727 de pacienţi pozitivi au plecat pe semnătură din spital.
De Redactia Observator la 15.07.2020, 19:49- Bărbatul mort de coronavirus în Galați avea 45 de ani.
- Bărbatul mort de coronavirus prezintă cel puțin o comorbiditate.
Bărbatul a ajuns duminică la Spitalul de Urgenţă Galaţi cu tuse seacă şi stare de oboseală. Le-a spus medicilor că simptomele au apărut în ultimele 10 zile. A fost testat pozitiv, dar a refuzat să se interneze.
Azi-noapte, a sunat la 112 pentru că se simţea rău. Din momentul apelului până când un echipaj SMURD a ajuns la el acasă, bărbatul a intrat în stop cardiorespirator.
Angel Trifan, şef UPU SMURD Galaţi: La apelul pe care l-a făcut la dispecerat, vizibil sau audibil, era într-o insuficenţă respiratorie foarte gravă. Nu era febril. Avea 35 cu 6 grade Celsius temperatură corporală.
În acest caz, medicii spun că vorbim de un "covid galopant". O evoluţie fulminantă care poate fi fatală. În acest caz, bărbatul suferea de obezitate, dar boala poate avea o evoluţie imprevizibilă şi în cazul celor care sunt perfect sănătoşi.
Gabriel Avramescu, prefect Galaţi: Fac un apel la toţi aceşti oameni care nu înţeleg că virusul este lângă noi, că-l avem printre noi, să dea dovadă de un comportament responsabil, dacă nu pentru ei, pentru societate. Să nu mai ducă în derizoriu măsurile luate de autorităţi pentru că, mai mult ca oricând, avem nevoie de un comportament responsabil. Se moare.
Bărbatul a plecat din spital, profitând de decizia Curţii Constituţionale care le dă voie pacienţilor să se externeze pe semnătură.
Situaţia este critică în tot judeţul Galaţi unde, de la începutul pandemiei, peste 1300 de oameni au fost diagnosticaţi cu COVID, iar 107 au murit. În Spitalul de Urgenţă este focar. În 11 secţii, medici şi pacienţi s-au infectat.
Liliana Iordăchescu, purtător de cuvânt DSP Galaţi: Până-n prezent, sunt 95 de cazuri confirmate la personalul medical. De la începutul evoluţiei pandemice a virusului SARS-COV-2 și până în acest moment s-a înregistrat un număr de 185 de cadre medicale infectate cu noul coronavirus.
În aceste condiţii, iată ce se întâmplă în faţa spitalului.
Gabriel Avramescu, prefect Galaţi: Chioşcurile care vând alimente, gogoşeriile, patiseriile, personalul din aceste chioşcuri nu poartă mască. Chioşcurile care sunt în faţa Spitalului Judeţean, în staţiile de autobuz, acolo unde şi-au făcut cumpărăturile şi cadrele medicale şi pacienţi şi aparţinători.
727 de pacienţi au plecat din spitale în ultimele două săptămâni. Zilele trecute, trei dintre ei au ajuns direct la terapie intensivă. Cercetătorii chinezi de la Universitatea Wuhan au descoperit, la computer-tomograf, că şi asimptomaticii pot rămâne cu plămânii afectaţi chiar dacă, aparent, nu au nimic.