Câte grade suportă un pacient într-o ambulanţă fără aer condiţionat, în timp ce afară este cod roşu de caniculă
În weekend vom avea cod roşu şi portocaliu de căldură şi disconfort termic accentuat în toată ţara. Este cel mai extins cod roşu emis vreodată de ANM. Asta înseamnă că vom suporta temperaturi extreme care ajung şi la 41 de grade Celsius la umbră. În aceste condiţii serviciile de ambulanţă vor fi foarte solicitate, mai ales în marile oraşe.
De Claudiu Loghin la 11.07.2024, 13:57Problema este că flota de maşini e învechită iar ambulanţele vechi, fără aer condiţionat, sunt un pericol şi pentru pacienţi dar şi pentru echipajele care lucrează cu ele. În Braşov, de exemplu, o asistentă a măsurat temperatura din interiorul autospecialei şi termometrul a arătat 45 de grade Celsius!
Ce temperaturi au fost înregistrate în ambulanţele vechi
Cu foarte mare greutate se descurcă personalul medical, la fel de greu suportă căldura şi pacienţii. Sunt foarte multe curse, puţine maşini pe acestea care au instalaţiile de aer condiţionat defecte, cauza principală e faptul că fiind atât de vechi din punct de vedere tehnic nu este posibilă repunerea în funcţiune în condiţii de siguranţă a instalaţiei de aer condiţionat şi aşa s-a ajuns într-o situaţie ca ieri o asistentă a serviciului de ambulanţă judeţeană Braşov să măsoare în celula medicală a unei ambulanţe temperatura de 45 de grade.
Astăzi este o zi la fel de călduroasă, în continuare sunt în trafic ambulanţe fără aer condiţionat funcţional. Patru ambulanţe de transport, cele folosite la transportul pacienţilor între spitale şi 5 ambulanţe care sunt folosite la urgenţe răspund la solicitări. Ce se poate face, singurul răspuns este achiziţionarea de ambulanţe noi, performante, care să îndeplinească aceste criterii minime.