Craiova se laudă cu o pistă specială de karting în Parcul Romanescu. Cele 15 mașinuțe electrice sunt invenția unor studenți la Inginerie Electrică
Viitorul este electric! La asta s-au gândit cinci studenţi de la Universitatea din Craiova care au construit karturi prietenoase cu mediul. Cele 15 maşinuţe pot fi deja închiriate - atât de copii, cât şi de amatorii de adrenalină. Iar pista specială pentru noile karturi se află în Parcul Nicolae Romanescu.
De Cristina Oprea la 17.09.2022, 21:24După instructaj, distracţia poate începe pentru oricine are curaj! Cele 15 karturi electrice sunt prevăzute cu o aplicaţie care permite reglarea vitezei, astfel încât maşinuţele pot fi folosite atât de adulţi, cât şi de copii.
Elena, studentă la Inginerie Electrică: Karturile au viteza de 8, 18 kilometri, 28 şi 38. Trebuie să aveţi şi curaj ca să vă daţi.
Cei mai încântaţi de noile maşinuţe au fost, bineînţeles, cei mici, care s-au întrecut pe pistă încă de la primele ore ale zilei.
Reporter: Eşti hotărât să câştigi cursa?
Băiat: Da, pentru că asta este pasiunea mea maşinile de curse.
Reporter: Ce au spus părinţii când le-ai spus că vrei să faci asta?
Băiat: Au spus că e ok, că îmi susţin visul pentru că eu vreau să fiu pilot de curse şi că mă încurajează să fac asta.
Reporter: E prima dată? Ai emoţii?
Băiat: Nu, chiar nu.
Reporter: Eşti singur sau ai venit cu gaşca?
Băiat: Am venit cu prietenul meu că e ziua lui.
Studenții au lucrat timp de patru luni pentru a-și vedea visul îndeplinit
Cristina Oprea, reporter Observator: Nu încape îndoială că maşinuţele sunt distracţia momentului în Craiova, o arată coada care s-a format la ora deschiderii, iar cei care au încercat această distracţie spun că este mai mare dacă vii aici cu gaşca.
Timp de patru luni au lucrat studenţii de la inginerie electrică la aceste karturi. Tinerii au în lucru acum şi alte proiecte.
Robert, student la Inginerie Electrică: O să facem un vehicul electric pentru centrul vechi, unde nu au voie cele cu combustie internă pentru că poluează şi fac zgomot, o să fie să aducă marfa la magazine.
Ideile sunt susţinute şi de conducerea Universităţii.
Cezar Spânu, rectorul Universității din Craiova: Vor urma şi alte karturi pentru că se pare că sunt puţine şi vor urma şi alte proiecte. Dacă vor o ţară ca afară, trebuie să se implice şi noi le dăm posibilitatea.
Proiectul cu karturi electrice a costat 50.000 euro şi a fost finanţat de o organizație neguvernamentală. Distracţia costă 10 lei pentru copii, în timp ce în cazul adulţilor, preţurile pot ajunge şi la 150 de lei, pentru modul race.