Antena LIVE

Cristina Ţopescu s-a stins fără să ştie nimeni, deşi avea mii de prieteni în spaţiul virtual

O veste-şoc a traversat România şi a îndoliat lumea presei: Cristina Ţopescu a murit! Vedeta de televiziune avea 59 de ani şi s-a stins aşa cum a trăit: discret, fără ca alţii să fie martorii dramelor sale personale.

De la 13.01.2020, 20:54

O veste-şoc a traversat România şi a îndoliat lumea presei: Cristina Ţopescu a murit! Vedeta de televiziune avea 59 de ani şi s-a stins aşa cum a trăit: discret, fără ca alţii să fie martorii dramelor sale personale. La despărţire, ne-a lăsat să medităm: cu zeci de mii de prieteni în lumea virtuală, cu mulţi şi în viaţa reală, s-a stins singură, înconjurată doar de câinii ei. Tulburător este că a murit la finalul anului trecut, dar până seara trecută nimeni nu şi-a dat seama că a dispărut şi nimeni nu i-a bătut la uşă.

Cristina Ţopescu, ultima înregistrare: Mi se încleştează maxilarele şi nu pot să respir... şi... nici nu sunt genul să chem salvarea şi nici nu vreau să chem

Este strigătul de ajutor al Cristinei Ţopescu. Un mesaj trimis unui prieten cu care împărtăşea o mare pasiune: grija pentru animale.

Cristina Ţopescu, ultima înregistrare: Nu mai ştiu ce să fac. Abia ieri am făcut atac de panică, dar am reuşit să mă pun pe picioare să fac emisiunea. Azi dimineaţă am făcut din nou, mi-a trecut, acum iar m-a luat

Marius Chircă, prieten al Cristinei Ţopescu: Nu era un om depresiv, era un om supărat. Un om răpus de griji şi de probleme. Din păcate era o femeie singură pentru care mai rămăsese doar emisiunea TV şi aceşti câini. Nu merita să sfârşească aşa

Jurnalista, care timp de trei decenii a intrat în casele oamenilor cu cele mai importane informaţii, interviuri, poveşti şi reportaje, a murit singură. Fără lumină, fără să observe nimeni că ea lipseşte. Cristina Ţopescu a murit singură... cu 21 de mii de ...prieteni virtuali.

Monica Pop, prietenă a Cristinei Ţopescu: Tot ce s-a întâmplat este un mister. A avut o depresie după ce l-a pierdut pe tatăl ei. A murit intempenisv, Cristina a avut, cum să spun, o stare de depresie după aceea

Roxana Iliescu, colegă a Cristinei Ţopescu: Era acel strigăt de ajutor al femeii. În fiecare interviu era cam acelaşi lucru. Ok, fericirea unde e şi cum se atinge?

Aseară, o vecină a văzut un câine mort în curtea casei ei şi a remarcat că maşina nu a fost mişcată din loc de câteva săptămâni. A sunat la 112. Primii care au ajuns acasă la Cristina Ţopescu au fost poliţiştii. 

A fost găsită fără suflare în pat. Fără urme de violenţă. Fără vreun bilet de adio. Ar fi murit la finalul anului trecut. Pentru că a trecut atâta timp, cauza exactă a decesului nu a putut fi stabilită. Medicii legişti ar fi descoperit, după autopsie, urme de medicamente. 

Monica Pop, prietenă a Cristinei Ţopescu: Dacă ar fi avut vreun gând de genul acesta ar fi dus câinii de acolo, ea nu ar fi acceptat să se întâmple ceva cu ei niciodată

Monica Davidescu, prietenă a Cristinei Ţopescu: Îmi pare extrem de rău de ce s-a întâmplat şi încă nu îmi explic. Faptul că a acumulat atât de multă tristeţe, atât de multe neîmpliniri, au făcut-o să se izoleze mai mult decât ne-am imaginat noi

Ultima postare pe Facebook a fost pe data de 26 decembrie. Şi ultima dată când a deschis o pagină de chat pe telefon a fost două zile mai târziu. 

Cristina era consilierul unui secretar de stat pe probleme de comunicare în Ministerul Sănătăţii. Avea şi o emisiune la televiziunea online Canal 33. Nimeni nu şi-a imaginat că ea lipseşte pentru că nu mai e.

Roxana Iliescu, colegă a Cristinei Ţopescu: Mi-e greu. Diseară ne ducem în redacţie şi mâine ne întâlnim din nou cei care aveam marţi emisiune şi, pe slotul ei, vom fi toţi marţi acolo, să-i ţinem locul

Horaţiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii: Colegii noştri din departamentul de comunicare au căutat-o insistent şi nu a mai răspuns, dar am bănuit că a plecat din ţară cu ocazia sărbătorilor, de obicei călătorea frecvent în Germania la mama dânsei

Cu mama plecată în Germania şi doi fraţi vitregi cu care vorbea rar, după moartea tatălui, jurnalista şi-a dedicat viaţa celeilalte familii. A început o luptă dură cu hingherii pentru a salva cât mai mulţi câini. 

În mod intenționat, Cristina Țopescu a ales să locuiască aici, departe de agitația urbană, într-o casă dedicată, în mod clar, câinilor pe care îi iubea atât de mult. De altfel, singurele suflete care au rămas alături de ea până în ultima clipă: "Cred că avea opt câini. De câte ori găsea un animal rănit, abandonat, îl lua pe banii ei, îl ducea, îl îngrijea şi îl dădea spre adopţie". 

Marius Chircă, prieten al Cristinei Ţopescu: Plătea sume lunare, din câte ştiu eu, aproximativ 5 mii de lei, pentru a asigura traiul tuturor câinilor pe care i-a salvat 

În casa şi în curtea ei au fost găsiţi şapte câini. Doi s-au dus cu ea: "Trăim în România şi asta ne omoară, mai ales pe noi, căţeii. Dar şi pe oamenii care iubesc animalele".

Vecinii susţin că "nu am văzut lume la casa ei, doar câini" şi "era o femeie extraordinară şi iubea, mai presus de tot, animalele. Şi uite, aşa, au plecat şi două animale după ea". 

Cristina Ţopescu nu a avut copii. Ştefan Bănică Junior, cu care a trăit şase ani, a postat un mesaj pe pagina de Facebook: "A fost omul alături de care am trăit una dintre cele mai frumoase şi intense perioade din viaţa mea. Drum lin printre îngeri! Vei avea întotdeauna un loc special în sufletul meu". 

Ți-a plăcut acest articol?

cristina topescu moarta prieten caini jurnalista
Întrebarea zilei
Cum se termină diseară meciul România - Olanda?

Bate România

Bate Olanda

*după apăsarea butonului "Votează" pagina se va reîncărca pentru afișarea rezultatelor

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰

Facebook WhatsApp LinkedIn Twitter Email
Stiri Sportive Citește și
Ce să nu faci atunci când afară e furtună. Nu proceda niciodată așa atunci...
Fanatik.ro
Publicat 02.07.2024
Prin ce a trecut un român care a mers cu mașina în vacanță în Grecia:...
Fanatik.ro
Publicat 02.07.2024
Regiunea superbă din Italia în care primești 30.000 de euro ca să te muți...
spotmedia.ro
Publicat 02.07.2024
Pe ce dată vine MEGA-canicula în România. Meteorologii Accuweather anunță...
Gandul
Publicat 01.07.2024
Cum ne dă statul român foc la valiză. Un cunoscut economist explică de ce avem...
Adevărul
Publicat 02.07.2024
Replica lui Bogdan de la Ploiești după incidentul cu Florin Salam. Ce s-a...
A1
Publicat 01.07.2024
Horoscopul zilei de 3 iulie 2024. Taurii se gândesc la vacanță. Află ce se...
CaTine
Publicat 02.07.2024
”Să zică mersi că nu i-au dat ăia două, trei palme”. Florin Salam,...
spynews.ro
Publicat 01.07.2024
Olandezii sunt impresionați de povestea unui „tricolor”: „A lucrat la...
GSP
Publicat 30.06.2024
Cine este Oana Ciolacu, nașa Andei Adam? E cea mai bună prietenă din Vegas a...
Click.ro
Publicat 30.06.2024
Elon Musk face o investiție Tesla surprinzătoare în România. De ce proiect se...
Useit
Publicat 02.07.2024
Opincile tradiționale, moda anului! Gemenele Suzana și Daciana Vlad îmbină...
Money.ro
Publicat 28.06.2024
Bacalaureat 2024. Ce subiecte s-au dat Istorie
Redacţia.ro
Publicat 02.07.2024
Subiectele la Română la BAC 2024 vor fi publicate în curând pe Libertatea.ro
libertatea.ro
Publicat 01.07.2024
Justin Timberlake a glumit despre arestarea pentru conducere sub influența...
ZU
Publicat 02.07.2024
Tort cu cafea și jeleu de vișine. O armonie de arome și culori
Hello taste
Publicat 02.07.2024
Cum poți crește frații ca să se înțeleagă între ei. Există un motiv de...
Deparinti
Publicat 02.07.2024
Cât de mult pierde Geoană în urma scandalului de plagiat și cine...
ziare.com
Publicat 02.07.2024
Ana Martín își spune povestea vieții într-o emisiune publicată în mediul...
Happy
Publicat 02.07.2024
Remedii tradiționale pentru durerea de cap vs. tratamente moderne pentru durerea...
Medicool
Publicat 02.07.2024
Rapid i-a arătat uşa! Un fotbalist important, confuz după ce clubul a scăpat...
orangesport.ro
Publicat 19.06.2024