Durere în Dobrosloveni, localitatea Alexandrei. Primarul a cerut ajutorul psihologilor
Dispariţia Alexandrei a şocat România. Dobrosloveni este satul care nu mai are linişte de o săptămână. Părinţii se tem pentru copiii lor, iar lipsa răspunsurilor, după răpirea fetei de 15 ani, nu-i face să se simtă în siguranţă.
De Redactia Observator la 31.07.2019, 23:52- Alege ce urmează! Tu eşti liderul! Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegeri, faţă în faţă cu Alessandra Stoicescu de la ora 19:30, la Antena 1
- Platforma care a prezis victoria lui Donald Trump scrie despre cine va câştiga alegerile în România. Clasamentul Polymarket
Dispariţia Alexandrei a şocat România. Dobrosloveni este satul care nu mai are linişte de o săptămână. Părinţii se tem pentru copiii lor, iar lipsa răspunsurilor, după răpirea fetei de 15 ani, nu-i face să se simtă în siguranţă. Primarul a cerut ajutorul psihologilor, iar joi tot satul şi-a dat întâlnire la căminul cultural. Acolo, şi alte adolescente şi-au făcut curaj să dezvăluie că au fost hărţuite de şoferii care fac curse ilegale în zonă.
În Dobrosloveni, o comună cu cinci sate de lângă Caracal, domneşte o linişte apăsătoare. Şi o teamă pe care orice părinte o simte când îi pleacă copilul de acasă. Primarul a cerut ajutorul unor psihologi voluntari şi a chemat la Căminul Cultural părinţi şi copii, la consiliere. Aşa au aflat şi autorităţile că şi alte adolescente s-au aflat în pericol, când au făcut autostopul.
”M-a intrebat unde stau, dacă am prieten, a început să puna mâna şi pe piciorul meu. M-a intrebat unde cobor si eu am zis aici, la bancă. Putea să se întâmple şi la mine la fel ca la Alexandra”, dezvăluie o fată.
E timpul ca astfel de episoade să fie povestite direct la Poliţie. Primarul din Dobrosloveni declară război taximetriştilor ilegali şi îi sfătuieşte pe localnici să aştepte microbuzele care leagă oraşul Caracal de comună, în loc să urce în maşina unui necunoscut.
GHEORGHE TUDORAŞCU, primarul comunei Dobrosloveni: Iesim in strada, iesim sa asteptam microbuzul, dar facem cu mana la prima masina, opreste, si mergem acasa. Doar ca sa ajungem mai repede. Nu am invatat nici acum sa asteptam mijloace de transport in comun. Nici acum n-am invatat. Nici după aceasta tragedie.
Zeci de şoferi ar practica transportul iegal în zonă de ani întregi. Iar Gherghe Dincă e unul dintre ei.
”Toate ieşirile posibile din oraşul Caracal sunt blocate de rechini. Noi de cinci ani de zile facem sesizări la Poliţie. Bate la ochi! Trece Poliţia pe lângă ei, îi salută, nu se poate aşa ceva!”, spune un taximetrist.
”Am 40 de ani, imi e frica sa mai urc si eu la ocazie! E o practica aici in sat. Da, iau ocazie de aici si te duce la Caracal”, declară o mamă.
Oamenii şi-au pus astăzi fricile în mâinile psihologilor. Pentru cei mai mulţi dintre ei, a fost prima oară când au vorbit cu un specialist.
”Si ea a spus unde pleaca si s-a intamplat ce s-a intamplat. Am pus multe intrebari si n-am primit niciun raspuns”, spune o adolescentă.
GHEORGHE TUDORAŞCU, primarul comunei Dobrosloveni: Ne dăm seama că există anumite probleme pe care nu le putem înţelege. Punem întrebări, ne răspund specialiştii, le punem cap la cap şi încercăm să fie bine.
LUCIAN STROIE, conducatorul ansamblului din care făcea parte Alexandra: Eu la ora actuală, nu cred în moarte, nu se poate. Nu se gaseste, inseamna ca nu e moarta. La orice vorba ea radea, ea zambea.
Binele pentru mulţi dintre locuitorii comunei Dobrosloveni ar fi ca Alexandra să se întoarcă acasă, iar statul să înveţe de acum înainte să-şi apere copiii.