Bostanii aurii, vedete delicioase la festival. Buzoienii s-au întrecut în reţete cu dovleac
În timp ce americanii îi dau expresii înfricoşătoare de Halloween, buzoienii îl fac vedeta delicioasă din farfurii. Vorbim despre umilul dovleac, cu gust bun şi beneficii multiple pentru sănătate.
De Redactia Observator la 18.09.2017, 00:26În timp ce americanii îi dau expresii înfricoşătoare de Halloween, buzoienii îl fac vedeta delicioasă din farfurii. Vorbim despre umilul dovleac, cu gust bun şi beneficii multiple pentru sănătate.
Mai multe mândre îmbrăcate în costume populare au primit cea mai grea sarcină la Festivalul dovleacului de la Buzău. Să cânte şi să joace pe scenă în timp ce în cuptoare şi pe pirostrii sfârâiau delicatesele făcute din pulpa deliciosului fruct.
Printre grămezile uriaşe cu bostani chiar şi cât roata căruţei, tarabele i-au aşteptat pe pofticioşi cu reţete de tot felul.
În schimb, un domn cu pălărie de cowboy nu s-a lăsat până n-a încercat toată gama de bunătăţi.
Dovleacul merge, însă, şi cu prepeliţe la rotisor. Cel puţin, aşa s-a gândit acest comerciant basarabean.
O apariţie de zile mari au avut şi sarmalele fierte direct în bostanii scobiţi. Însă, de departe, vedeta festivalului a fost dovleacul copt, tăiat în formă de semilună.
Bogat în betacaroten, dovleacul are proprietăţi antiinflamatoare şi antioxidante. Totodată, conţine puţine calorii şi este bogat în fibre, minerale şi vitamine, ceea ce îl transformă într-o armă de temut în lupta cu kilogramele.